Sunde træstammer // Sunde julesnacks

Sunde træstammer sunde snacksJulen må også gerne forklædes i lidt sundere snacks. Jeg har lavet disse sunde træstammer, eller de er i hvert fald sundere end de oprindelige træstammer. Sunde julesnacks høre også julen til. Men jeg vil lige advare imod, de smager på ingen måde sundt – de smager himmelsk!

Hvis det ikke behøver være uden brugen af raffineret sukker, kan alm. marcipan sagtens anvendes. Men ellers brug EASIS marcipan, marmelade og chokolade, hvis det skal være helt uden sukker.

Sunde træstammer // Sunde julesnacks

ca. 8 træstammer

MASSEN
150 g dadler med sten
1,5 spsk kokosolie
4,5 spsk kokosmel
4,5 spsk kakaopulver
1 tsk vaniljepulver
2 spsk mandelmel
1/2 tsk CAKE FACTOR (eller kanel)
50 g revet EASIS marcipan

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det hele sammen. Form dadelmassen til en lang pølse og skær 8 træstammer.

I ØVRIGT
200-250 g EASIS marcipan
lidt EASIS marmelade (gerne abrikos)
100 g EASIS mørk chokolade
Guldstøv

Udrul marcipanen og skær den til, så den passer til daddelpølserne. Smør et tyndt lag marmelade på marcipan og kom den om hver daddelpølse. Smelt chokoladen over vandbad, og dyb enderne i chokolade. Lad chokoladen sætte sig – stil dem evt. på køl. Pensl herefter træstammerne med guldstøv.

Prøv også sukkerfri julekonfekt eller julechiagrød forklædt som ris a la mande.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
 1. Det er jeg simpelthen nødt til at prøve – ELSKER træstammer! Hvor kan jeg købe guldstøv? Og mandelmel? Og cake factor for den sags skyld? 🙂 🙂

  1. Guldstøv og cake factor kan købes i Meny, Bahne, Inspiration, plantorama, Magasin, Salling mv. Mandelmel kan købes i alle supermarkeder.

   1. Tusind tak for svar.
    Er meget spændt på at lave dem.
    Er meget fascineret af dine kreationer og har forsøgt mig med flere af dine lækre kager med mousse.
    Hav en dejlig jul med din skønne familie 🙂
    Mie

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.