Glutenfri bananbrød med mørk chokolade

Det lækreste glutenfri bananbrød med mørk chokolade. Det er svampet og smager himmelsk til en god kop kaffe eller the. Jeg var faktisk overrasket over, hvor lidt banan brødet faktisk smagte af. Det kan godt blive lidt kvalmt hvis banansmagen er alt for gennemtrængende.

Når jeg arbejder med sukkerfri opskrifter bruger jeg en del banan og dadler til at søde med, men det giver også fylde til bagværket.

bananbrød uden mel

HVORFOR glutenfri: der er ingen særlig grund til bananbrødet blev glutenfri. Ingen, det er ikke fordi jeg tror det er sundere, men alene fordi der er rigtig mange allergiker, som efterspørger opskriften uden gluten. Jeg synes det er sjovt at lege med opskrifter uden gluten, idet det alligvel er langt fra mine klassiker opskrifter.

Vil du gerne anvende alm. hvedemel, skal du blot erstatte mandelmel og havregryn med 100 g hvedemel.

Glutenfri bananbrød mørk chokolade

Glutenfri bananbrød med mørk chokolade

ca. til 6 personer 

3 æg, str. M/L
30 g kokossukker (kan undlades)
3 modne bananer
1,5 dl mandel drik
1 dl mandelmel
1 dl havregryn (glutenfri eller alm.)
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
1 tsk CAKE FACTOR (mit kagekrydderi)
50 g god mørk chokolade

Blend hele herligheden (pånær chokoladen) i en stor blender. Til en cremet dej. Jeg blender det i min store blender fra KitchenAid. Det er simpelthen så effektiv og grundig. Den kan blendte alt og kan oveni købet også varme masser op. Den er bare god! Hak herefter chokoladen fint. Kom dejen op en i rugbrødsform (gerne af silikone) Mål: 23,5 cm x 10,5 cm x 6,5 cm – min form er fra Howabout, som laver en fin top på bagværket.

Drys chokolade over dejen og bag brødet ved 180 grader varmluft i 35-40 min. Lad brødet køle af.

Glutenfri bananbrødGlutenfri bananbrød mørk chokolade mandelmelbananbrød glutenfri chokolade

Her er den dejlige KitchenAid blender jeg taler om (samarbejder med KitchenAid, men jeg vælger selv at fortælle jer om den).

kitchenaid blender kitchenaid blender køkkenmaskine

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Hej Ditte -Har du udviklet opskrifter uden – eller med meget lidt – kulhydrat? Min lille søn er diabetiker og det ville være fantastisk at bage noget lækkert til ham, som han kunne spise uden at skulle tage insulin til ❤️

    1. Jeg måler desværre ikke kacl. af eller kan beregne det, så ved ærligt ikke, hvad for nogle af mine opskrifter han kan tåle. Men ved mine sukkerfri gulerodsmuffins er meget lave, mener det er max 100 kacl pr. muffin.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram