Sunde havregrynskugler // opskrift

Opskriften er betalt af Thuesen Jensen

Vi er midtvejs i januar og de sunde tiltag fortsætter lidt endnu. Jeg elsker havregrynskugler, derfor har jeg lavet en sund udgave. Disse sunde havregrynskugler er lavet på KitchenAid mini foodprocessor/hakker.

p1152119p1152112

KitchenAid Foodprocessor

Jeg samarbejder med KitchenAid igennem Thuesen Jensen, og jeg elsker deres udstyr. Er kæmpe fan af både designet og teknologien bag. Jeg har haft KitchenAid de sidste 10 år, og fortsætter gerne!

KitchenAid er kommet med denne mini foodprocosser/mini hakker. Men mini er motoren ikke i den. SHIT den er vild. Den blender og hakker alt uden problemer og endda på rekord tid. Den er et MUST HAVE i køkkenet – skynd jer og smid den på ønskelisten.

p1152070

collage_fotor9

SUNDE HAVREGRYNSKUGLER

ca. 25 havregrynskugler

25 g god mørk chokolade, 60-70 %
50 g smør
100 g havregryn
100 g sukrin GOLD
80 g kokosmel
50 g fedtfattig kakao
1/2 tsk mandelessens (kan undlades)
75 ml piskefløde
50 g god mørk chokolade 60-70 %
lidt bronze dust

Hak chokoladen groft, og smelt chokoladen sammen med smør i en tykbundet gryde. Kom havregryn, sukrin, kokosmel og kakao op i en foodprocessor og blend massen fin. Kom det herefter op i en skål. Tilsæt den smeltede chokolade-smørblanding, mandelessens og piskefløde. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis den ikke er fast nok. Tril en masse havregrynskulger.

Smelt chokoladen og tril havregrynskuglerne heri. Kom dem på køl til chokoladen har sat sig. Kom dem herefter i en pose med lidt bronze dust, ryst let. Opbevar dem i en sæt beholder. De kan holder sig en lille uge på køl.

Du finder i øvrigt mine nyeste opskrifter på Klub Ditte Julie. Leder du specifikt efter flere sundere opskrifter, så kan jeg anbefale mine bøger og e-bøger med Frie Fristelser i titlen. Disse bøger og e-bøger indeholder opskrifter som er fri for mel og raffineret sukker.

collage_fotor32

p1152075p1152111 p1152109

Tallerken er fra Pillivuyt, Boulogne serien.

p1152108

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (12)
 1. Wow, så fine havregrynskugler, må nok prøve dem! Tror du att foodprocessoren er stærk/kraftig nok til at lave smoothies?

  1. Første del skal i dem og sidste del uden på 🙂 Står også beskrevet i opskriften (håber jeg) 😀 Nu bliver jeg helt i tvivl.

 2. Hej Ditte
  Bruger du glutenfri havregryn siden opskriften hedder glutenfri? Jeg ved godt at havre som udgangspunkt er glutenfri men kan læse mig til at ting i produktionen gør, åbenbart at stort set alle havreprodukter på markedet indeholder så meget gluten, at folk med glutenallergi oftest ikke kan tåle det.
  Jeg spørger af ren nysgerrighed for skal sandsynligvis selv på glutenfri kost men elsker søde sager og kager så leder efter lækre alternativer:-)

  1. Ja det gør jeg 🙂 Men andre gange ikke. Men du skal bruge glutenfri havregryn, hvis du ikke kan tåle gluten 🙂

 3. Hej Ditte. Hvor ser de lækre ud😊 Lige et andet spørgsmål jeg håber du lige kan svare på. Da jeg sidst prøvede at blende dadler og andet sammen, til en sund slags snickers- brændte jeg vores minihakker (du ved, sådan en som følger med stavblendere) sammen🙈😞 Jeg er derfor virkelig på udkig efter en som kan klare det, og det lyder det som om den du bruger kan. Er det Model 3516EOB? Ved du det? Eller hvilken model er det? For så må jeg da investere i den😊👏🏼 God ferie lige om lidt☀️🌴

  1. Den på billedet er den model der findes af mini. Og den er simpelthen så vild! Den blender alt. også dadelmasser 🙂

 4. Hej Ditte,
  Jeg skal prøve mig med at lave disse lækre (af hvad det ser ud til hvertfald), jeg er ikke indehaveren af det der sukrin gold. Jeg lys rørsukker og brunfarin af sukker ting. Hvilket noget vil du anbefale at bruge og i hvilken mængde ?

  Kram Trine

 5. Hej Ditte, hvis jeg vil bruge dadler i stedet for sukrin, vil du så tro, det stadig er 100 g ca.? 🙂

  1. Dadler vil ikke give det samme – og vil fylde meget mere. Så ville jeg heller undlade sukrin eller lave mine dadelkugler. 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.