Spiseligt fastelavnspynt til fastelavnsriset
2. februar 2018

Spiseligt fastelavnspynt til fastelavnsriset

28-30

Ingredienser

SMÅKAGEDEJ med vanilje

150 g FINAX kagehvedemel
60 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

glasur

150 g flormelis
40-45 g past. æggehvider
pastafarver (dem du synes)

Fremgangsmåde Udskriv

1
SMÅKAGEDEJ med vanilje

Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Tag dejen ud af køleskabet, og ælt dejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Udstik nogle forskellige småkager. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter. Så snart de kommer ud af ovnen prikkes et lille hul i hver småkage med en skrapkniv, så en tråd senere kan føres igennem dem.

2
Glasur

Pisk flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur. Pisk gerne med en elpisker, da glasuren skal piskes luftig og lys. Dekorer småkagerne med glasur og hæng dem på nogle grene.

Spiseligt fastelavnspynt

Gør børnenes fastelavnsris sjovt og personligt med spiseligt fastelavnspynt. Du kan lave lige det pynt, du synes, der skal på dit fastelavnsris. Karla og jeg har været i køkkenet og lavet et personligt et af slagsen.

For mig er fastelavn børnenes fest. Vi laver fastelavnsboller i massevis, klæder de små ud, og der slås katten af tønden, men hvorfor ikke gøre lidt mere ud af deres fastelavnsris? Det vil jeg gerne sammen med FINAX slå et slag for, at vi gør lidt mere ud af fastelavnsrisene. Tag børnene med i køkkenet og skab nogle skønne timer sammen, og kreer jeres fastelavnsris ud af spiseligt pynt.

Opskriften er betalt af FINAX

p1162154 p1162158

GemGem