Verdens bedste salat – min barndoms salat

Det her er for mig verdens bedste salat. Den minder mig om min barndom, og jeg har fået den næsten dagligt i hele min barndom. Og det er ikke engang løgn! Tror min mor er pænt træt af den 🙂

verdens bedste salat

I mandags da jeg lavede salaten til vores pitabrød, lagde jeg den op på min instagram, og min mor skrev med det samme “den bliver jeg nok aldrig berømt på” efterfulgt af en pinlig smiley. MOR! Det kan jeg love dig du gør! Instagram lagde mig ned i beskeder med ordene “OPSKRIIIIIFT”.

Derfor får I opskriften på VERDENS BEDSTE SALAT // min barndomssalat.

salat mad verdens bedste salat

verdens bedste salat mad

Verdens bedste salat – går til alt

GRUND OPSKRIFT
Til 4 personer
1 dl solsikkekerne
1 dl cremefraiche dressing (færdigkøbt)
1 fed hvidløg
3 dl ærter (frosne)
1/2 blomkålshoved
1/2 icebergsalat
2 avokadoer

Kom solsikkekerne og cremefraiche dressing op i en stor skål sammen med et fed hvidløg (presset). Rør det sammen og lad det stå, så solsikkekerne bliver lidt bløde. Kom ærterne op i en sigte og skyl dem under koldt vand, så de tør op. Vend de optøet ærter i skålen med solsikkeblandningen. Snit blomkål og iceberg fint og kom det op i skålen. Avokadoerne skrælles og skæres ud i små tern og vendes herefter i salaten.

Det her er grund essensen af salaten – altså basen.

salat sund verdens bedste salat

Hvis salaten skal være mere mættende eller bruges i pitabrød, som vi gør:

Tilsæt
4 æg, kogt smilende
1 pakke bacon

Pil æggene og skær dem ud i små tern, og kom det op i salaten. Steg bacon sprødt og knus den over salaten.

Du kan komme alt i denne salat. Sommetider kommer jeg også Laks, kylling eller tun i. Så mætter den mere som frokost.

Mor jeg elsker dig for at have lært mig denne salat. Bliver helt varm inden i! Denne salat er for mig en god cocktail af alle mine barndomsminder. Tænk min barndom gemmer sig en SALAT! Årh helt rørt!

Salat verdens bedste salat

verdens bedste salat ditte julie

ditte julie salat

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (26)
 1. Da jeg læste grundopskriften tænkte jeg faktisk at den ville blive ekstra lækker med kylling og bacon. Måske med et lille strejf af karry 🙄 Den ser og lyder virkelig lækker! Skønt med mad-barndomsminder 😍 Jeg skal helt klart lave den hurtigst muligt 😊

  1. Helt bestemt 🙂 Du kan gøre meget med denne salat. Men start med at lav den, som den er -så kan du bedre smage, hvordan du vil gøre den personlig – blot et lille fif 🙂

 2. Dén glæder jeg mig til at prøve 👌🙌😘
  Er dog lidt i tvivl om det blot er almindelig creme fraiche der bruges, eller en færdigblandet dressing som blandes med hvidløg?

  Kh Charlotte

 3. Ser virkelig lækker ud. Og så gør det jo ikke noget den er nem at lave og variere😊
  Hvilken cremefraiche dressing har du anvendt?

 4. Det lyder så lækkert😊 Hvad er det for en cremefraiche dressing? Er lidt i tvivl om det er en færdig købt eller hjemmelavet.
  Hilsen Sophie

 5. Den lyder da SÅ god 👏🏼😃 hvilken færdig købt creme fraiche dressing bruger du? Jeg synes der er stor variation i smagen på de forskellige 😬😅

 6. Hej, salaten lyder helt sikkert lækker, så den skal da prøves. Jeg skal nok lade være med at spørge til creme fraiche dressingen:) Men i stedet spørge til hvorfor solsikkekernerne, ikke skal ristes, da man jo siger at det fremhæver smagen i dem?

  1. Du må gerne riste dem af, men solsikkekerne må for mig ikke overtage smagen. Prøv at lav salaten som den er, også leg derefter og gør den til din yndlings. Jeg kommer også andre grønsager i den. som min mor ikke gjorde. Den er bare en god salat 😀

 7. Jeg skal til at lave salaten til ugens madpakker 🙂 Mit spørgsmål er hvor lang tid du har efaring med at den kan holde sig frisk og lækker?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.