Efterårskage med æbler og luftig flødeostecreme

Reklame for Pillivuyt

Efterårskage – eller krydderkage med æbler og luftig flødeostecreme. Lige hvad de mørkere aftener og køligere dage inviterer til. Jeg har fyldt kagen med en masse lunende krydderier og bagt den i Pillivuyts store tærtefad (33 cm i diameter).

Tærtefadet er faktisk lige nu på tilbud til KUN kr. 200,- (det er jo helt vildt billigt!) – sådan et fad kan bruges til alt fra servering, til bagværk, til madlavning.

Det smarte ved Pillivuyts tærtefad er, at de er ovnfaste OG går i opvaskemaskinen. Det synes jeg personligt er rigtig belejligt – jeg er nemlig ikke typen, der elsker at vaske op 😉 (Hvem er egentlig det?…) Derudover er fadet også frysegodkendt, hvilket betyder, at hvis du ved, at familien kommer på kagebesøg i weekenden, men du ikke har tid til at stå i køkkenet dagene op til, kan du bage kagen på forhånd og fryse den ned. På dagen kan du så – helt overskudsagtigt – hive kagen ud af fryseren, give den et kort opbag i ovnen og nyde friskbagt efterårskage med familien. Jeg siger det bare… Jeg er er fan!

efteraarskage med aebel og noedder

De danske æbletræer boomer lige nu med smukke, saftige æbler – så det er bare med at udnytte det, mens de søde, røde frugter er i sæson. Jeg har spicet det klassiske match: æble og kanel op og istedet forkælet æblerne med mit kagekrydderi Cake Factor. De varme krydderier og det salte strejf, som Cake Factor bidrager med bringer denne krydderkage til nye højder. Jeg har valgt at toppe kagen med en lækker blanding af mine yndlingsnødder for at give den saftige, bløde kage lidt kant og en crunchy kontrast. Den luftige flødeostcreme sætter et perfekt syrligsødt prik over i’et.

Efterårskagen er nem at bage og oplagt at samle hele familien om ved kaffebordet. Alle kan nemlig være med – den er et hit hos både små og store kage-elskere. Kagen kan tilmed medbringes på efterårets picnictur, da tærtefadet gør kagen nem at transportere og servere fra. Hvis du vælger at transportere kagen, kan du med fordel undlade flødeostcremen. Kagen smager bestemt også fabelagtigt au natural.
Varm kaffe i koppen, lunende efterårskage, sprød efterårsluft og farvefine træer. Jeg kunne godt lige snuppe sådan et setup i weekend. Hvad siger I?

krydderkage aeblekage opskrift

efteraarskage med aeble

OPSKRIFT PÅ DEN LÆKRE EFTERÅRSKAGE

Kagen er til ca. 12-14 personer. Virkelig en stor kage/tærte. Lav halv portion, hvis du kun har et klassisk tærtefad (24 cm i diameter). Nødderne kan undlades eller erstattes med din yndlingsnød eller kun 150 g af den samme slags.

EFTERÅRSKAGE MED ÆBLE
4 æg, str. M/L
300 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
300 g kage hvedemel
1 tsk. cake factor (mit kagekrydderi)
2 tsk. bagepulver
4 æbler, revet med skræl
50 g valnødder
50 g mandler
50 g hasselnødder
10 g hasselnøddeflager

Pisk æg og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolien i æggemassen lidt efter lidt. Bland alle de tørre ingredienser og sigt det hele i æggeblandingen – vend det forsigtigt sammen. Riv æblerne og vend dem i dejen. Hak nødderne mellemgroft og vend i dejen. Hæld dejen op i en smurt tærteform (32 cm i diameter). Drys overfladen med hasselnøddeflager og bag efterårskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad kagen køle af i formen.

FLØDEOSTECREME
1⁄2 god vaniljestang
200 g flormelis
140 g blødt smør
225 g neutral flødeost
1-2 spsk citronsaft

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Bland dem med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaften i. Kom cremen på sprøjtepose med en stor stjernetylle. Lav en krans af flødeostecreme-rosetter langs kanten.

I ØVRIGT
spiselige blomster (rød skovsyre)

Pynt af med røde skovsyre.

krydderkage opskrift med aeble

kage med æbler og krydderier

efteraarskage krydderkage

DEL
VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Ser virkelig lækker ud. Et spørgsmål; opskriften på ostecremen, er den beregnet til to fade? Tænker hvis man laver en alm portion så der er til to fade, og vil fryse den ene ned til senere brug, skal man så nøjes med halv portion ostecreme?

  2. Hej Ditte 🙂
    Min ovn har desværre ikke varmluft, men vil utrolig gerne servere denne til min fødselsdag i weekenden. Vil temperaturen skulle være den samme med en alm ovn?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram