Julemazarin med Amarena-kirsebær
15. december 2018

Julemazarin med Amarena-kirsebær

4-6 personer

Ingredienser

KIRSEBÆRMOUSSE

2 blade husblas
200 g Amarena-kirsebær (med lidt lage)
60 g mørk muscovadosukker, Dansukker
1/2 øko citron, skal og saft
1 øko appelsin, skal og saft
100 g creme fraiche, 38 %
1,5 dl piskefløde

 

KRYDRETMØRDEJ

150 g hvedemel
60 g flormelis, Dansukker 
75 g smør, blødt
et nip salt
2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
2 æggeblommer

KIRSEBÆRMAZARIN

70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g mørk muscovadosukker, Dansukker
1 æg, str. M/L
2 spsk kirsebærlikør/portvin
8-10 Amarena-kirsebær

I ØVRIGT

rød velvetspray (chokoladespray)
mørk chokolade
spiseligt guldstøv
amarena-kirsebær

Fremgangsmåde Udskriv

1
KIRSEBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kog kirsebær, muscovadosukker, citronskal og -saft samt appelsinskal og -saft i 10 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Pisk creme fraiche i kirsebærlagen. Pisk i mellemtiden fløden til flødeskum og vend forsigtigt flødeskummen heri også. Hæld kirsebærmoussen op i en sprøjtepose og støb minimum 10 halvkuglebomber i (5 cm diameter) og 8 i (3 cm diameter) silikoneform. Stil dem på frost i mindst 2 timer. Se evt. denne video til støbning af moussebomber. Der vil være lidt overskydende mousse.

(Denne del kan forberede lang tid i forvejen, da moussebomberne kan holde sig 3 måneder på frost.)

2
KRYDRETMØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis, smør, salt og kagekrydderi, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen på et bord let drysset med mel i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen op i en aflang tærteform (8 x 22 cm).

3
KIRSEBÆRMAZARIN

Ælt rå marcipan, smør og muscovadosukker godt sammen, gerne med hænderne – der må ikke være marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter kirsebærlikør i massen til den er homogen. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte. Halver kirsebærerne og stik halve kirsebær ned i mazarinen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.

4
Samling

Saml de to moussehalvkugler til en hel julekugle (store sammen og de små sammen). Brug evt. en varm finger til at samle selve samlingen af de to halvkugler. Placer kuglerne på et spækbræt, og spray dem med rød velvetspray imens de er frosne. Placer dem på den afkølede tærte. Lav små hanke af chokolade ved at smøre tempereret chokolade ud på et stykke kageplast á 10/12 cm langt. Træk en kagespatel med riller igennem chokoladen, og vip enderne sammen. Sæt en klemme, som samler begge ender, og lad chokoladen størkne. Når chokoladen er størknet befries de fra kageplast. Anvend en lille kniv til at skille hankene ad. Stik dem ned i toppen af kuglen og drys med guldstøv. Placer hele Amarena-kirsebær ned imellem julekuglerne.

Julemazarin med Amarena-kirsebær med Dansukker

Julen er over os, og jeg stornyder det med alt, hvad det indebærer! Julepynt, julemusik, juleklip og ikke mindst julebag. Jeg har bagt julekage med stort J, som både egner sig til eftermiddagskaffen og som dessert efter julefrokosten eller -middagen.

Kagen er en julemazarin, som består af lækker, julekrydret mazarin forkælet med kirsebær i en sprød mørdej. Ovenpå har jeg pyntet med hjemmelavede julekugler af lavet af kirsebærmousse, sprayet med en rød velvetspray (chokoladespray) og med hank af chokolade.

Kagen ser meget mere indviklet ud, end den er. Det er slet ikke så kompliceret, så du kan sagtens kaste dig ud i denne julemazarin med Amarena-kirsebær. Hvis du alligevel ikke har tiden eller modet til det, kan du sagtens bage kagen i en tærteform (24 cm i diameter). Mazarinen vil efterlade ca. 1 cm luft op til kanten, så du kan fylde din mousse ovenpå og evt. pynte med chokoladestave, chokoladesnirkler, Amarena-kirsebær eller hvad du ellers har tid og lyst til. Lov mig bare, at du ikke snyder dig selv for denne skønne kage.

Reklame for Dansukker

kirsebaermousse juletaerte

Sukkeret med dybe noter af lakrids

Både kirsebærmazarinen og kirsebærmoussen har jeg lavet med mørk muscovadosukker fra Dansukker. Mørk muscovadosukker er så lidt forarbejdet som muligt. Derfor indeholder sukkeret masser af aroma og farve, og bidrager med fyldige noter af lakrids. De dybe noter fra muscovadosukkeret passer genialt sammen med de syrlige Amarena-kirsebær og citrusfruger, den cremede mousse og kirsebærlikøren. Sukkeret fremhæver ovenikøbet de øvrige krydderier i kagen, så de fremstår endnu tydeligere.

Hvis du ikke har mod på den dybe muscovadosukker, kan du erstatte det med lyst rørsukker. Men jeg vil virkelig anbefale dig at forkæle kagen med muscovadosukker. Det bliver en helt anden oplevelse, og det smager vanvittig godt! Det løfter smagen og du vil føle en genkendelig julesmag.

Kirsebær, varme krydderier, portvin og dybe noter af muscovadosukker giver en fantastisk julesmag, som du simpelthen må prøve. Det er en opfordring herfra julestuen til jer.

julemazain kirsebaermousse

julemazarin med amaren-kirsebaer