Hindbærmoussekage // Valentinskage

Reklame for Dansukker

Hvis du spørger mig, er den allerbedste måde at forkæle dem, man holder af, med hjemmebag. Når vi bruger tid på at bage i køkkenet, pynte og anrette viser det, at vi har tænkt på – og investeret tid i – den søde, vi skal til at forkæle. Valentinesdag venter lige om hjørnet, og i den anledning har jeg bagt hindbærmoussekage med den lækre sukker fra Dansukker.

hindbaar lagkage  ruby lagkage hindbaar chokolade

Kagen består af en hindbærmousse med et indlæg af hindbærgele og en bund af blondie (brownie med hvid chokolade) bagt med friske hindbær, belagt med et delikat lag af rubyganache med hindbærtoner. Kagen er til sidst glazet i lyserød og pyntet med ruby chokoladepynt. En tone-i-tone lyserød kage, der passer perfekt til Valentinsdag.

Smagfuld sukker med søde noter

Jeg har brugt nogle af de smagfulde sukkervarianter fra Dansukker i kagen, for at give kagen dybde og volumen i smagen. Hindbærgeléen og hindbærmoussen er lavet med lyst rørsukker, som har noter af karamel, lakrids og en frugtig aroma. Blondien er bagt med mørkt muscovadorørsukker, der bidrager med en fyldig lakridssmag. Hvis man bruger muscovadorørsukker i sin kage, behøver man ikke at bruge lakridspulver. Pga. den begrænsede forarbejdning af muscovadorørsukkeret, bevarer det både sin farve, men også den frugtige, kraftige lakridssmag. Det klæder virkelig denne kage.

ruby chokolade lagkage

Lyserød kageforkælelse

Valentinsdag er som sagt ikke lige mig, men lyserød og pynt, det kan ingen være i tvivl om er lige mig. Jeg er kæmpefan af den helt nye chokolade Ruby, og den passer perfekt ind i Ditte-universet. Selvfølgelig må jeg dele en kage i anledningen af valentinsdag, men for min skyld kan du sagtens bage kagen i dag, eller til en hvilken som helst anden anledning. Bare du bager kagen. Du gør dig selv en tjeneste, for den er helt uimodståelig, hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo 😉) Forkæl din kæreste, din familie, dine venner, eller bare dig selv med hindbærmoussekage med søde noter.

valentinskage hindbaar

HINDBÆRMOUSSEKAGE // VALENTINSKAGE

til 6-8 personer

HINDBÆRGELÈ
2 blade husblas
125 g hindbær
1-2 spsk lyst rørsukker, Dansukker
1/2 citron, saften heraf

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom hindbær, rørsukker og citronsaft i en gryde og lad det simre til hindbærrene er kogt ud. Sigt hindbærlagen og rør den udblødte husblas heri. Hæld geléen i en silikoneform (16 cm i diameter) eller en justerbar kagering, som du indstiller til 16 cm. Lad geléen sætte sig på køl eller på frost.

BLONDIE MED HINDBÆR
45 g smør
45 g ruby chokolade eller hvid chokolade
1 æg, str. M/L
30 g mørkt muscovadorørsukker, Dansukker
2 spsk kage hvedemel/alm. hvedemel
1 nip havsalt
50 g mandler
50 g friske hindbær

Smelt smør og chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Hak eller blend mandlerne fint. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen med mandlerne. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir og placer de friske hindbær ud over bunden og pres dem ned i dejen. Bag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 10 min. Lad bunden køle helt af, inden den befries fra springformen. Udstik bunden i 14 cm i diameter, så den passer ned i eclipseformen. Hvis du bygger kagen op som en klassisk lagkage, behøver du ikke at udstikke bunden.

RUBYGANACHE MED HINDBÆRTONER
100 g ruby chokolade eller hvid chokolade
1 tsk hindbærstøv
1/2 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Tilsæt hindbærstøv og bland godt. Hæld ganachen over bunden, og lad den sætte sig på køl 20-30 min.

HINDBÆRMOUSSE
1,5 blad husblas
150 g hindbær
1,5 spsk lyst rørsukker, Dansukker
1 citron, saften heraf
1,5 dl piskefløde

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde. Bring det i kog i 5-10 min. Tag det af varmen og sigt hindbærkernerne fra. Rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummet i den let kølede hindbærlage.

Samling: Kom ca. 1/3 af hindbærmoussen i en eclipseform og læg hindbærgeléen heri. Den må ikke falde til bunds. Hold lidt afstand til kanten. Fyld resten af hindbærmoussen langs kanten og henover geléen. Placer browniebunden med ganache nedad (ind mod kagen) som afslutning og glat overfladen. Stil kagen på frost i mindst 3-4 timer eller gerne natten over (kan holde sig 3 måneder på frost).

LYSERØD GLAZE
3 blade husblas
75 g glukosesirup
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
lidt rosa/lyserød pastafarve
2 tsk hindbærstøv

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Tilsæt den lyserøde pastafarve og hindbærstøv, og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

Befri kagen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

I ØVRIGT
Chokopynt ruby
friske hindbær
rød skovsyre

Brug billede til inspiration.

lagkage med hindbaarmousse

snit lagkage hindbaar

DEL
VISSKJUL Kommentarer (22)
  1. I køleskab natten over eller minimun 4 timer. Lad den gerne stå på bordet en halv time, inden den skal spises, så den bliver tempereret 🙂

 1. Smuk kage. Dog er jeg meget mere til det helt enkle flotnårdenkommerudafovnen kage – jeg elsker dog alt inspirationen. Så tak!

  Det fine mad med riflet kant – det er jo helt fladt og det mangler man altså til kage. Hvor er det mon fra?

 2. Oppe i: Blondie med hindbær, står der bla. at man skal bruge 50 gr. Mandler.
  Hvordan skal de bruges?
  Grov hakkes , blendes eller andet?

 3. Mega lækker kage! Men… Kan den godt laves uden en eclipseform? Jeg ejer kun en springform, men jeg vil vildt gerne forsøge mig på denne kage til min fødselsdag.

  1. Det kan du sagtens – så skal du bare bygge kagen op nedefra. Læg bunden i en springform med kageplast i siderne, og fyld herefter moussen, dernæst ganache og resten af moussen i. God fornøjelse 🙂

 4. Hej 🙂
  Kan man lave moussen dagen inden eller ska den laves og bruges samme dag?
  Mvh Gitte

  1. Hej Gitte

   Du er nødt til at samle kagen samme dag, som du laver moussen, da den vil sætte sig på køl. Men du kan sagtens vente med at glaze den til du skal bruge den 🙂

 5. Hej,

  Jeg vil lave din Ruby ganache som topping til en kage, men kan jeg sætte den på køl, piske den op og sprøjte den på?

  Tak for alle dine flotte og inspirerende opskrifter!

  1. Du kan godt sætte ganachen på køl og forsigtigt røre den op efterfølgende (endelig ikke piske). Så kan du sætte toppe på kagen med den.
   Selv tak ♥️

 6. Hej
  Så hvis man nu skal spise den fredag, tager man den så op torsdag og glazer den også sætter den i køleskabet til næste dag

  1. Lige præcis. Eller tag den op fredag et par timer før, kagen skal spises. Det afhænger af kagens størrelse, hvor lang tid den vil være om at tø op 🙂

 7. Hvordan laver du de små runde chokolader?
  Og er det rigtigt forstået at ganache skal smøres på bunden og så vendes ned ad mod moussen?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.