Valentinskage // Hindbærroulade med lakridscreme

Reklame for Finax

Skal du forkæle en, du har kær til valentinsdag? Så er det denne hindbærroulade med lakridscreme, du skal lave! Jeg har taget det klassiske udtryk sig det med blomster til next level. Og med den her kage, er jeg sikker på, at du vil tage din udkårne med storm. Hvorfor ikke overraske ham/hende med hjemmebag af den allerlækreste slags? Rouladen er spækket med kærlighed og sødme i form af luftige rouladebunde med et strejf af hindbær, syrlig lemoncurd og fræk lakridscreme. Udenpå er den pyntet med rosenblade og guldglimmer. Hvad mere kan man ønske sig?

hinbaer lakrids og lemoncurd roualde

Kage Hvedemel fra Finax er perfekt at bage roulade med. Det lave indhold af gluten gør rouladebundene endnu mere luftige og saftige. Generelt er kage hvedemel genialt til så meget bagning, og der er vidst ingen, der er i tvivl om, hvor stor fan jeg er af, at vi endelig har fået hvedemel specielt udviklet til kage på det danske marked. Jeg kan kun anbefale dig at begynde at bruge kage hvedemel i din bagning, hvis ikke du allerede gør det. Også i denne valentinsroulade.

TIPS: Hvis du synes, at opskriften her virker som et uoverskueligt projekt at kaste sig ud i, så husk at det er helt okay at “snyde” lidt. Du kan f.eks. købe et glas færdiglavet lemoncurd. Men som altid vil jeg anbefale den hjemmelavede slags, for det smager nu engang bedst. Du kan også skrue ned for pynten, hvis du ikke er til det store skrud, men lige på Valentinsdag, kan den ikke få for lidt, hvis du spørger mig.

valentinsroulade

rosenblade på kage

Budskabet på Valentinsdag

Egentlig er jeg knap så meget fan af Valentinsdag. Jeg synes ikke, at man skal bruge en bestemt dag til at fortælle hinanden, hvor meget man elsker hinanden. Så hvis du hellere føler for at servere kagen for dem, du elsker på lørdag, på onsdag eller på en helt tredje dag, så skal du selvfølgelig bare gøre det. Valentinsdag bidrager dog med det gode budskab om netop at huske at fortælle hinanden, at vi betyder noget for hinanden. Det er nemt bare at overse i en travl hverdag, hvor hovedet er fyldt med arbejde, aftensmad og regninger. Jeg vil tage budskabet med mig og kysse ekstrameget på Marck Valentinsdag, og huske at gøre det endnu mere fremover ikke mindst.

Glædelig Valentinsdag! Hvad enten den står på fejring med masser af kage, chokolade og forkælelse, eller om det er en hvilken som helst anden dag.

valentinskage

VALENTINSKAGE // HINDBÆRROULADE MED LAKRIDSCREME

til ca. 8-10 personer

ROULADEBUND
100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g FINAX Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
3 tsk hindbærstøv
1 nip salt

Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca 5 æg til målene. Pisk 100 g æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver, hindbærstøv og salt i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 min. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

LEMONCURD
6 blade husblas
8 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
320 g lyst rørsukker
2 æg, str M/L
120 g smør

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Stil lemoncurden på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 min.).

LAKRIDSCREME
3 blade husblas
5 dl piskefløde
175 g god hvid chokolade
2 tsk rå lakridspulver
1 tsk lakridspulver

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med de to slags lakrids. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

I ØVRIGT
25-30 friske hindbær
et bundt roser, rosenblade herfra
guldstøv

SAMLING: Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør lemoncurd ud over bunden. Smør herefter et tyndt lag lakridscreme ud over lemoncurden. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen. Placer friske hindbær i den ene ende af rouladedejen, og start med at rulle rouladen sammen her. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud. Smør rouladen op med lakridscreme og træk et stykke bagepapir henover rouladen således at lakridscremen bliver glat. Pynt til sidst med rosenblade, friske hindbær og guldstøv.

SÅDAN SAMLER DU ROULADEN:

 

teknik til luftig roualde

lemoncurd

Lakridscreme i roualde

hindbærroualde proces

hindbaerroulade roulade

samling af rouladed

rulning af roulade

samlet roualde hinsbærroualde

lakridscreme teknik

hindbaerroulade med lakridscreme

 

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Tak for fantastisk opskrift. Bagte rouladen til mine kolleger i går og de var vilde med den. Familien var bare lidt træt af at der ikke var nok rester med hjem…… hi hi

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.