Hvid brownie med pistacie // Blondie med pistacie

Reklame for Valsemøllen // Finax

Den chokolademætte, fudgy, næsten konfektagtige brownie er bare altid en vinder, når en lækker dessert eller kage skal bikses lynhurtigt sammen. Og browniens hvide søster er mindst ligeså elskelig: nemlig blondien.

En blondie er sådan set bare en brownie lavet på hvid chokolade, og de grønne pistacienødder står smukt i kontrast til den lyse kage.

bedste blondie med pistacie

En brownie har allerbedst af at få lov at sætte sig i nogle timer – eller endnu bedre natten over. Pak kagen ind i husholdningsfilm og opbevar den på køl, så bevarer den sin skønne saftighed.

Jeg har bagt blondien med Valsemøllens Kage Hvedemel og forkælet den med et strejf af salt, grønne pistacienødder og en smørblød chokoladetopping. Derudover indeholder kagen virkelig meget chokolade, og det betyder, at man kan smage, om man bager med en god kvalitetschokolade eller om det er den billigste fra supermarkedets hylder. Jeg vil anbefale dig at prioritere kvaliteten, for jeg lover dig, at det kan smages – både i kagen og i chokoladecremen.

Sprøde småkager og luftige kager med kage hvedemel

Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx småkager og tærtebunde bliver sprødere. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Kage Hvedemel har i lang tid været en ting i bl.a. USA og England, og jeg er virkelig fan af, at vi endelig har fået det indført her i Danmark også. Man kan virkelig smage og mærke forskel på bagværket, når man bager med lavere gluten- og proteinindhold. Det er ren kemi, og indrømmet: lidt nørdet, men nu er det altså muligt for alle at skabe endnu bedre resultater med kagerne og andet hjemmebag.

Derudover er Kage Hvedemel høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold, så med Valsemøllens mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Så forkæl din kage med det bedste og du kan invitere familien over til den perfekte søde og friske forårskage.

bedste brownie hvid brownie

HVID BROWNIE MED PISTACIE // BLONDIE MED PISTACIE

til 10 personer

HVID BROWNIE
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 æg, str. M/L
100 g lyst rørsukker
150 g kage hvedemel
En knivspids salt
50 g grønne pistacienødder

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hak pistacienødder til fint mel og vend det i dejen. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

CHOKOLADECREME OG TOPPING
100 g god hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
20 g smør i tern
50 g grønne pistacienødder
lidt frysetørrede hindbær
timian stilke

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen. Tilsæt smørret og rør chokoladen blank og glat. Smør chokoladecremen ud over kagen.

Hak pistacienødderne mellemgroft, og drys dem ud over kagen. Pres dem forsigtigt ned i chokoladen, og pynt evt. med hindbær og timian stilke.

hvid brownie med pistacie

blondie hvis brownie

DEL
VISSKJUL Kommentarer (10)
 1. Lækker kage som klart skal prøves, men hvad er GOD hvid chokolade Ditte?
  Er den fra f.eks Odense Marcipan god nok eller skal man over i mærker som kun kan købes på nettet?
  Et spørgsmål jeg tit har tænkt på
  Mvh Line

  1. Jeg bruger selv hvid chokolade fra Callebaut. Du kan sådan set bruge lige den chokolade, du har lyst til – det kan smages i kagen. Så du kan sagtens bruge hvid chokolade fra Odense, fra Valhrona eller Callebaut etc. Jeg vil dog IKKE anbefale den billige til 7 kr. fra netto 😉

 2. Hej Dutte
  Den ser super lækker ud din Hvid Blondue med pistacie. Hvad gør du med de 50 gr pistacie i dejen? Bliver de blendet til “mel eller bare ploppet i hele?
  Hilsen Tina

  1. Det er den sørme også. Ja, den er lidt mere cremet, men mindre tung, end en klassisk brownie 🙂

 3. Hej Ditte;
  Den ser super enkel og lækker ud:-)

  Hvad gør du af de 50 gr. pistacie i dejen? Blender du til mel eller tilsættes de dejen hele?
  Hilsen
  Tina

 4. Hej Ditte.

  Flot kage! Jeg har planer om at kaste mig ud i den her i påskedagene.
  Men jeg er i tvivl om, hvor meget fløde du vil bruge i den hvide chokolade topping? Der står 1/5 dl fløde. 1/5 af en dl er ikke ret meget, så måske du mener noget andet? 🙂 Ellers er det sikkert bare mig.

  God påske

  1. Fløden gør – sammen med smørret – bare chokoladen mere cremet, så den er rarere at spise sammen med kagen 🙂

 5. Hej Ditte.

  Jeg har planer om at lave denne smukke kage til vores familiepåskefrokost. Derfor vil jeg høre om man kan lave kagen ca 2 dage før og så sætte den på køl inden? Jeg vil sætte film om den og så lave chokoladen og topping på dagen

  Mvh fra Camilla

  1. Det kan du sagtens. Kagen bliver faktisk bare bedre af at sætte sig på køl, forudsagt at den er pakket godt ind, som du skriver 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.