Wienerbrødssnurrer med pistacie
25. april 2019

Wienerbrødssnurrer med pistacie

Valsemøllen//Finax

Det er lige før, at de her snurrer drypper af smør. De er lavet på wienerbrødsdej, og de er helt perfekte. Jeg ville ønske, at jeg igennem skærmen kunne sende en smagsprøve ud, for hold nu fast, de smager godt! De er tilmed fyldt med pistacieremonce, som sætter en syndig prik over i’et.

Jeg har leget med lidt farve og givet dem en grøn stribe, som giver et sjovt spil i udseendet.

Der er mange, der ikke tør kaste sig ud i wienerbrødsbagning, fordi det virker så omstændeligt. Og ja, der skal rulles, foldes og bankes, men når først man er i gang, tager det ikke umenneskeligt lang tid. Man kan sagtens smække et par croissanter sammen om morgenen, så er de klar til brunchen eller sen morgenmad. Så det er slet ikke så omstændeligt, som det kan lyde.

Du kan trygt bevæge dig ud i bagningen af disse snurrer. Bliver du forvirret over snoningerne i snurren, kan du lave de klassiske croissanter – dem giver jeg en how to i billeder nederst i indlægget. Du kan sagtens skifte pistacienødderne ud med andre nødder – jeg er sikker på at mandler eller hasselnødder også ville være lækkert. Og ligesådan kan du sagtens undlade den grønne farve eller give den gas med din egen yndlingsfarve.

Jeg har bagt wienerbrødet med Valsemøllens hvedemel med god bageevne for at få et superluftigt bagværk og smukke, smukke lag.

Hvedemel med god bageevne

Valsemøllens hvedemel har høj glutenkvalitet, som gør at bagværket hæver smukt op og får masser af volumen. Melet er fint formalet, så både kim og skaldele er sigtet fra. Det giver en smidig og spændstig dej med god glutenkvalitet og masser af smag og volumen i det færdigbagte brød. Derudover er Valsemøllens mel dyrket, høstet og malet i Danmark, så med deres mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Jeg bruger hvedemel med god bageevne til næsten alle mine brød og boller. Bruger du hvedemelet alene giver det en sød og saftig dej, som passer perfekt til fødselsdagsboller, luftige kager og wienerbrød. Mikser du hvedemelet med en grovere meltype kan du fx lave lækre morgenboller eller grydebrød, der mætter dejligt samtidig med at de er saftige og luftige.

Bager du disse wienerbrødssnurrer med pistacieremonce til søndagsmorgenmaden, er jeg sikker på, at du bliver kåret som familiens æresmedlem for dagen.

Reklame for Valsemøllen // Finax

Sådan folder du wienerbrødsdej i billeder:

Sådan laver du klassiske croissanter i billeder: