Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær

Reklame for Dansukker

Mazarinkage slår aldrig fejl. Jeg kan ikke komme i tanker om en mere saftig kage, og så kan den endda holde sig saftig op til flere dage, hvis man pakker kagen ind i husholdningsfilm og opbevarer den på køl.

glutenfri mazarinkage med jordbaer og chokolade

Sommerkage glutenfri mazarinkage

Her har jeg virkelig forkælet kagen. Mazarinkage er superlækkert i sig selv, alternativt med et drys flormelis på toppen, men har man lyst til at tage mazarinkagen til nye højder, er det her altså mazarinkage next level. Jeg har først lagt et lag af mørk chokoladeganache, så et lag af sød jordbærmarmelade og pyntet med masser af chokolade og feminin pynt. Det er en saftig, sød og feminin kage, som er et hit hos både store og små.

Syltesukker gør det nemt for dig.

Jordbærmarmelade har jeg lavet med Dansukkers syltesukker. Syltesukkeret gør syltningen virkelig nem, da man ikke behøver at tilsætte andet end smag (frugt, bær, vanilje, citronskal eller andet) og lidt væde (vand, citronsaft eller andet). Sukkeret indeholder nemlig allerede pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, som man skal bruge, når man laver marmelade eller syltetøj.

Og apropos marmelade vs. syltetøj. Jeg har aldrig rigtig forstået forskellen på de to. Jeg er stødt på mange gode bud gennem tiden: fx at syltetøj oprindeligt er amerikansk og marmelade oprindeligt britisk; at syltetøj har frugtstykker mens marmelade er blendet helt fint; at syltetøj er sødere end marmelade og mange flere realistiske forklaringer. Skal vi ikke lige sammen én gang for alle finde ud af, om der er forskel eller ej: Hvad siger I? 😁

Jordbærmarmelade eller jordbærsyltetøj – under alle omstændigheder er denne kage den perfekte weekendforkælelse eller ferieforkælelse, hvis man er så heldig at have sådan en.

jordbaer kage med chokolade glutenfri

glutenfri mazarinkage

GLUTENFRI MAZARINKAGE MED CHOKOLADE OG JORDBÆR

til 8-10 personer

MAZARINKAGE
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker, Dansukker
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g mandelmel

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg. Tilsæt mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 40-45 min. Lad den køle helt ned i formen. Placer et stykke kageplast ned rundt langs kanten.

CHOKOLADECGANACHE
100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hæld den herefter over kagen. Stil kagen på køl imens jordbærsylten laves.

JORDBÆRMARMELADE
250 g jordbær
1 vaniljestang
125 syltesukker, Dansukker
1 økologisk citron, saften og skallen

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Kom jordbær op i en gryde sammen med vaniljesukker, vaniljestang, sukker, citronskal og -saft. Bring det i kog, og lad det herefter simre til jordbærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale, husk at fjerne vaniljestangen og fordel så marmeladen udover chokoladeganachen. Stil kagen tilbage på køl i 30 min eller til du skal bruge den. Kan med fordel laves dagen før.

CHOKOLADEBÅND
100 g mørk chokolade

Klip et stykke kageplast i den højde, du ønsker og som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen og smør et chokoladebånd på kageplasten. Befri kagen fra formen og kageplasten og placer den på det fad, du vil servere kagen på. Lad chokoladen sætte sig en smule og placer så chokoladebåndet om kagen. Når chokoladen har sat sig helt, kan kageplasten fjernes.

I ØVRIGT
skovsyre
chokoladepynt
chokoladekugler
guldstøv

Pynt kagen med skovsyre, chokoladepynt, chokoladekugler og guldstøv. Eller pynt med det, du har i skuffen.

jordbaerkage glutenfri

mazarinkage med chokolade og jordbaer - glutenfri

DEL
VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Hej Ditte.
    Hvis jeg ikke har brug for at kagen er glutenfri, kan jeg så erstatte mendelmel med hvedemel?
    Kagen ser så lækker ud;0)
    God weekend, hilsen Jannie

  2. kan man have marmeladen i midten og chokoladeganache på toppen? Vil marmeladen forblive på plads, at den ikke løber ud?

    1. Sagtens. Min marmelade var ikke så flydende, at den løb nogen steder. Men der er selvfølgelig forskel på marmelader. Vælg – eller lav selv – en fast udgave til denne kage.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram