Højsnegle med timian og citron
9. maj 2019

Højsnegle med timian og citron

12 højsnegle

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g Valsemøllen hvedemel

Remonce

100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 god håndfuld frisk timian
1 økologisk citron, skal

I øvrigt

1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

2
Remonce

Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cm tykkelse. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.

3
I øvrigt

Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager bedst friskbagte.

Valsemøllen//Finax

Pak skovturskurven med picnictæppe, varm kaffe på termokanden og de her forårsfriske højsnegle med timian og citron. Så er der lagt op til råhyggelig familieudflugt.

Højsneglene består af en blød gærdej forkælet med sød kardemomme, og de er fyldt med timianremonce med et strejf af citron, som smager forårsfriskt og giver et syrligt tvist til de søde snegle. Jeg kunne også have bagt de klassiske kanelsnegle, men nu da solen skinner og foråret for alvor er over os, synes jeg, at vi godt kunne bruge lidt friskt bagværk. Og jeg vil gerne love, at de her snegle bliver et hit hos både store og små. Min familie har i hvert fald testet dem, og både Marck og ungerne var vilde med dem.

Højsnegl vs. flad snegl

Jeg bager ofte mine snegle i små kageringe, som former sneglene og får dem til at vokse opad istedet for udad under bagningen. Kageringene holder på saftigheden i dejen og – vigtigst af alt – på remoncen, så den ikke flyder ud af sneglene undervejs. Det er så ærgerligt at stå med en plade snegle, hvor al remoncen er flydt udenfor… Det undgår jeg med brugen af kageringe, og samtidig sørger jeg for at hæfte enden af sneglen ved at folde snippen ned under sneglen, så den lukker sig selv af (se evt. billedet nederst i dette indlæg). Hvis ikke du ligger inde med små kageringe, kan du alternativt bage sneglene i en fast muffinform eller simpelthen bare bage dem uden form. Sørg blot for, at snipperne er foldet ind, så de holder på remoncen (aka. det lækreste i hele sneglen 😉)

Hvedemel med god bageevne

Valsemøllens hvedemel har høj glutenkvalitet, som gør at bagværket hæver smukt op og får masser af volumen. Melet er fint formalet, så både kim og skaldele er sigtet fra. Det giver en smidig og spændstig dej med god glutenkvalitet og masser af smag og volumen i det færdigbagte brød. Derudover er Valsemøllens mel dyrket, høstet og malet i Danmark, så med deres mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Jeg bruger hvedemel med god bageevne til næsten alle mine brød og boller. Bruger du hvedemelet alene giver det en sød og saftig dej, som passer perfekt til fødselsdagsboller, luftige bagværk, wienerbrød, mv. Mikser du hvedemelet med en grovere meltype kan du fx lave lækre morgenboller eller grydebrød, der mætter dejligt samtidig med at de er saftige og luftige.

Bager du disse wienerbrødssnurrer med timian og citron til søndagsmorgenmaden, er jeg sikker på, at du bliver kåret som familiens æresmedlem for dagen.

Reklame for Valsemøllen // Finax

 

Sådan gør du i billeder