Hjemmelavet marmelade // syltetøj
24. juni 2019

Hjemmelavet marmelade // syltetøj

3 mellemstore syltetøjsglas

Ingredienser

Sommermarmelade

300 g jordbær
300 g hindbær
300 g ribs
2 øko citroner, skal og saft
2 tsk vaniljepasta
450 g syltesukker, Dansukker

Solbær/æblemarmelade

3 æbler (300-350g)
600 g solbær
2 øko citroner, skal og saft
2 tsk vaniljepasta
450 g syltesukker, Dansukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sommermarmelade

Rens bærrene og kom dem op i en gryde sammen med citronskal og -saft, vaniljepasta og syltesukker. Bring det i kog og lad det herefter simre til bærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Kog 3 syltetøjsglas og hæld sommermarmeladen herpå. Det kan holde sig i 2-3 uger på køl.

2
Solbær/æblemarmelade

Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde sammen med solbærrene. Kom også citronskal og -saft, vaniljepasta og syltesukker i gryden. Bring det i kog og lad det herefter simre til æblerne er kogt møre og saften er kogt ind. Kog 3 syltetøjsglas og hæld solbær/æble-marmeladen herpå. Det kan holde sig i 2-3 uger på køl.

Dansukker

Noget af det, der virkelig sætter prikken over i’et på morgenbordet eller på eftermiddagens pandekager/vafler er hjemmelavet marmelade. Indrømmet; der er mange lækre købe-marmelader derude, men der er nu noget helt særligt over ens egen. Man kan fylde den frugt i, man allerbedst kan lide og lege med smage og konsistenser.

Brug marmeladerne på morgenbordet eller pandekagerne, eller i dit bagværk. Jeg har her lavet to forskellige marmelader: en solbær/æble-marmelade og en sommermarmelade lavet på jordbær, hindbær og ribs. Du kan både bruge frosne og friske bær til din marmelade.

Hjemmelavet marmelade på den nemme måde

Dansukkers syltesukker gør det muligt at lave marmelade på kun få minutter. Iblandet sukkeret er nemlig alt det, du har brug for til at kunne lave marmelade: sukker, pektin fra citrusfrugter, citronsyre og kaliumsorbat, der gør marmeladen holdbar, og som findes naturligt i blandt andet rønnebær. Så alt, du skal gøre, er at blande din frugt, lidt vanilje/citron/andet og så Dansukkers syltesukker. Det slår aldrig fejl, og du er sikret hjemmelavet marmelade af højeste kvalitet. Du slipper nemlig for selv at skulle dosere pektin, og dermed risikere at din marmelade ikke sætter sig ordentligt.

Reklame for Dansukker