Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst
18. juli 2019

Stikkelsbærlagkage med hyldeblomst

10-12 personer

Ingredienser

Blondiebund

90 g smør
90 g god, hvid chokolade
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
75 g kage hvedemel
En knivspids salt

Stikkelsbærkompot

150 g stikkelsbær
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, saft og skal
1 tsk vaniljepasta

Stikkelsbærmousse

2,5 blade husblas
200 g grønne stikkelsbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1 øko citron, skal og saft heraf
0,5 dl vand
2 dl piskefløde

Hyldeblomstgele

2 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft

I øvrigt

250 g ren, rå marcipan
skovsyre og blomster herfra

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondiebund

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

2
Stikkelsbærkompot

Nip og rens stikkelsbærrene, halvér dem, og kom dem op i en gryde sammen med sukker, citronsaft og -skal og vaniljepasta. Kog stikkelsbærkompotten til stikkelsbærrene er kogt bløde, og mos dem herefter let med en gaffel. Lad kompotten køle af.

3
Stikkelsbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min. Nip og rens stikkelsbærrene, halvér dem, og kom dem op i en gryde. Hæld også vaniljepasta, sukker, citronskal og -saft og vand op i gryden til stikkelsbærrene, og bring det i kog. Lad det simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og sigt lagen, så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft, og lad det svale, til det er lunt. Pisk fløden til let skum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med saften (gerne ad tre omgange).

Samling: Smør stikkelsbærkompot på kagen og hæld stikkelsbærmoussen ud over. Top med hyldeblomst Sæt kagen på frys i mindst 3 timer, eller til den skal bruges.

4
Hyldeblomstgele

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 20 min. Lun hyldeblomstsaften og smelt husblassen heri. Lad geléen svale til den er lillefinger varm, og hæld den forsigtig over kagen. Stil kagen på køl i mindst 1 time eller gerne natten over

5
I øvrigt

Rul marcipanen ud i rigeligt marizena med By DJ kagerullen og skær den til udfra højden af kagen plus 0,5 cm. Rul den sammen og derefter udrul den rundt om kagen. placer derefter blomsterne som på billedet eller efter eget ønske.

Valsemøllen

Lagkage er en sikker vinder, og denne udgave er bestemt ingen undtagelse. Den er sommerfrisk og sød i den helt rigtige balance. Og det bedste af det hele er, at den er super simpel at lave. Less is more.

Bunden er en smørmættet og chokoladesød blondie (hvid brownie), som er smurt med en syrlig stikkelsbærkompot. Ovenpå er et lag af stikkelsbærmousse med de fineste vaniljeprikker og en gennemsigtig hyldeblomstgelé, som giver det flotteste finish. Udenom har jeg lavet et bånd af ren, rå marcipan og til sidst har jeg pyntet med blomster fra grøn skovsyre.

Saftig kagebund med kage hvedemel

Blondiebunden har jeg bagt med det altid gode kage hvedemel fra Valsemøllen. Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx lagkagebunde bliver saftige. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Derudover er Kage Hvedemel høstet og malet i Danmark af stivelserig dansk vinterhvede, der netop har et lavt proteinindhold, så med Valsemøllens mel er man altid sikret den bedste, danske kvalitet.

Valsemøllen har for nyligt skiftet navn fra Finax og tilbage til det oprindelige navn. Da Valsemøllen blev grundlagt for over 100 år siden, hed de nemlig også dengang Valsemøllen. Produkterne er – dengang og i dag – lækre, danskproducerede produkter med fokus på kvalitet, smag, naturlige ingredienser. Lige som jeg allerbedst kan lide det.

Personligt synes jeg altid, at man kan spise lagkage. Det er synd, hvis lagkagen kun skal bages ved fødselsdagslejligheder, for man kan virkelig slå sig løs med både smage, sammensætninger og pynt. Som I ved, elsker jeg at tænke kreativt, når jeg udvikler opskrifter, og det gælder selvfølgelig også lagkager. Derudover kan man op- og nedjustere sværhedsgraden, så det passer til lige præcis dit (ambitions)niveau. Lagkager behøver nemlig slet ikke at være svære og tage tre dage at lave. Husk, at du altid kan finde mine opskrifter på lagkager under kategorien lagkager her på bloggen.

Reklame for Valsemøllen