Sarah Bernhardt-kager med brombær
27. august 2019

Sarah Bernhardt-kager med brombær

6 stk.

Ingredienser

Brombærmousse

1/2 blad husblas
1⁄2 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
50 g brombær
1⁄2 økologisk citron, skallen og saften heraf
1/2 dl piskefløde

Hvid chokoladecremeux

4 blade husblas
300 g god hvid chokolade
2,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
100 g past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker

Vaniljemørdej

75 g kage hvedemel, Valsemøllen
30 g flormelis
40 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblommer

Chokoladeganache

80 g ruby chokolade
1/2 dl piskefløde
10 g glukosesirup

I øvrigt

friske brombær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kog vaniljepasta, sukker, brombær, fintrevet citronskal og -saft op i en lille gryde i 5-10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften. Hæld moussen på sprøjtepose og støb moussen i halvkuglesilikoneforme (3 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst et par timer eller gerne natten over.

2
Hvid chokoladecremeux

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm sødmælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Hæld lidt af den varme flødeblanding op i æggeblandingen, og hæld det herefter op i gryden til resten af flødeblandingen. Lad cremen legere og tykne under konstant piskning ved middelvarme. Når cremen er tyknet og rammer 85 grader, tages den af varmen. Sigt massen igennem en finmasket sigte. Rør den udblødte husblas heri. Hæld herefter cremen over den hakkede chokolade og rør i cremen med en dej-skraber. Stavblend cremen, så den bliver helt jævn.

Hæld cremen på sprøjtepose og støb seks moussekugler (jeg bruger by Ditte Julie form 6 cm i diameter). Fyld formen 2/3 op med creme. Befri brombærmousse-halvkuglerne fra formen og saml dem til en helt kugle. Placér en kugle i hver form og fyld formen op med det sidste creme. Stil kagerne på frost i mindst fire timer eller natten over.

3
Vaniljemørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Udstik små bunde (6 cm i diameter – gerne med en bølgekant). Bag bundene ved 190 grader varmluft i 10-12 min. Lad dem køle af.

4
Chokoladeganache

 

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under koge-punktet i en gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Kom husholdningsfilm over ganachen og lad den svale af,indtil den er lun (ca. 35 grader). Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul.

Befri moussekuglerne fra formen og placér dem på en bund. Sprøjt forsigtigt chokoladeganache ud over moussens top og lav nogle ”løbere” af ganachen.

5
I øvrigt

Pynt kagerne med friske brombær og blomster eller det, du synes.

Sarah Bernhardt-kager med brombær med Valsemøllen

For en uge siden udkom min helt egen stel- og bageserie by Ditte Julie. Det kan efterhånden ikke være gået nogens næse forbi – forhåbentligvis. Jeg er så evigt stolt og taknemmelig over, at jeg har formået at kreere, skabe og lave mit helt eget. Og ikke mindst er jeg blæst bagover af jeres søde, rosende ord! Det er SÅ stort for mig.

Da jeg fandt på at lave disse Sarah Bernhardt kager med brombær, var der derfor heller ingen tvivl om, at de selvfølgelig skulle laves i en by Ditte Julie silikoneform med huller. Jeg synes, at de er blevet super fine og feminine – lige som jeg ville have dem. Der er altså bare noget over, at lave kager i ens helt egne former 😉

Feminine og nytænkte 

Jeg har nytænkt den klassiske Sarah Bernhardt-kage og lavet dem til Sarah Bernhardt-kager med brombær med og hvid chokolade istedet for den klassiske mørke chokolade. Jeg har løftet dem op og gjort dem sensommerlækre, og som modspil til den søde, let fede chokolade, har jeg fyldt midten med en brombærmousse og placeret hele balladen på en vaniljemørdej – selvfølgelig bagt med Valsemøllens kage hvedemel. På toppen af kagerne løber en chokoladeganache af den lyserøde ruby chokolade og pynten er friske brombær.

Dansk mel af bedste kvalitet

Disse Sarah Bernhardt-kager med rombær er bagt med Valsemøllens kage hvedemel for at gøre resultatet endnu bedre. Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx lagkagebunde bliver luftige og småkager bliver sprødere. Melets effekt afhænger af, hvilken type hævemiddel, man bruger i sit bagværk. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Valsemøllens mel er af den bedste, danske kvalitet. Det er dyrket, høstet og malet i Danmark med respekt for den danske natur, da de ikke benytter stråforkortere osv. Ligeså vigtigt det er for mig at bage med råvarer, der sikrer mig det allerbedste resultat, er det at være med til at værne om naturen, så godt jeg kan. Jeg støtter de, der tager et aktivt valg om at passe på kloden, da jeg er sikker på, at det er noget vi alle skal gøre i fællesskab.

Server kagerne som eftermiddagskage eller som dessert – de udgør fint begge dele. Jeg indrømmer; de er super feminine, men det gør dem jo bare perfekte som et sødt punktum ovenpå en aften med veninderne, eller til mor-datter-hygge på en søndag. Jeg gad i hvert fald godt at sætte tænderne i sådan en cremet, sød sag! Jeg må bage dem snart igen…

Reklame for Valsemøllen

 

Sådan gør du i billeder