Hvid brownie // Blondie med blommer og cake factor
17. september 2019

Hvid brownie // Blondie med blommer og cake factor

10 personer

Ingredienser

HVID BROWNIE // BLONDIE

180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 æg, str. M/L
100 g lyst rørsukker
150 g kage hvedemel
2 tsk cake factor
En knivspids salt
4 blommer

I øvrigt

flormelis
2 blommer
skovsyre og skovsyreblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
HVID BROWNIE // BLONDIE

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Placer både af blommer rundt i kagen (se billede) og bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af.

2
I øvrigt

Drys den afkølede kage med flormelis og pynt til sidst med friske blommer og skovsyre.

Valsemøllen

Træerne og buskene bugner med frugter og bær i massevis i øjeblikket, og det er bare med at udnytte det! Æbler, brombær, pærer, blåbær, kirsebær og blommer. Det er nu, der skal bages, syltes og nedfryses. Jeg har bagt hvid brownie (også kaldet blondie) med blommer og cake factor. Det er den perfekte overgangskage mellem sommer og efterår. Den har de friske, syrlige sensommervibes fra blommerne, og det lidt mere vinterlige fra de varme krydderier.

Dansk mel af bedste kvalitet

Blondien er bagt med Valsemøllens kage hvedemel for at gøre resultatet endnu bedre. Kage Hvedemel har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper, hvilket gør at fx lagkagebunde bliver luftige og småkager bliver sprødere. Melets effekt afhænger af, hvilken type hævemiddel, man bruger i sit bagværk. Melets stivelseskvalitet og lave indhold af protein gør det særligt velegnet til bagværk, der hæver med bagepulver, natron eller æg. Det er bagværk som eksempelvis mazarinkager, sandkager, lagkagebunde, tærtebunde og småkager af alle slags, melet er særligt velegnet til, og som i kombination med de forskellige hævemidler enten får bagværket til at blive saftigt, luftigt og blødt eller sprødt med det helt rigtige knæk.

Valsemøllens mel er af den bedste, danske kvalitet. Det er dyrket, høstet og malet i Danmark med respekt for den danske natur, da de ikke benytter stråforkortere osv. Ligeså vigtigt det er for mig at bage med råvarer, der sikrer mig det allerbedste resultat, er det at være med til at værne om naturen, så godt jeg kan. Jeg støtter de, der tager et aktivt valg om at passe på kloden, da jeg er sikker på, at det er noget vi alle skal gøre i fællesskab.

Den bløde, saftige og smukke kage er super nem at lave, og så har den faktisk allerbedst af at stå og sætte sig til dagen efter. Det er altså den ultimative vi-får-gæster-i-morgen-hvad-i-alverden-skal-jeg-bage-kage. Biks denne her sammen på en 20 minutter, måske endda med blommer fra haven, og dine gæster vil med garanti rose dig for dine bageevner 😉 Kagen er nemlig et hit hos de fleste. Og selvom du måske tænker “hvid chokoladebrownie? bliver det ikke hurtig lidt kvalmt?” så er svaret nej. Kagen er afstemt smagsmæssigt, og de syrlige, friske blommer sammen med de varme krydderier får bare kagen til at gå op i en højere enhed. Prøv selv!

Reklame for Valsemøllen