Abrikosspiral // ROUALDE
4. december 2019

Abrikosspiral // ROUALDE

6-8 spiraler

Ingredienser

Rouladebund

100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel, Valsemøllen
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær

Abrikoskompot

2 blade husblas
200 g tørrede abrikoser
1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
2 citroner, saften heraf
1,5 dl vand

Chokoladecreme

100 g god mørk chokolade, ca. 70 %
1 dl piskefløde

I øvrigt

spiseligt bladguld
chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rouladebund

Pisk æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og ingefær i æggesnapsen og vend bagefter æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 min. Lad den køle af.

2
Abrikoskompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak abrikoserne groft, og kog dem møre med de øvrige ingredienser i ca. 15 min. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme abrikoskompot. Stil kompotten på køl i en halv time, til den er afkølet og mere fast i det.

Smør kompotten udover bunden, og rul rouladen fast sammen. Læg den på frost i 30 min, så den sætter sig.

3
Chokoladecreme

Hak chokoladen groft og kom den op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den herefter over chokoladen. Rør chokoladen ud i fløden i små cirkulære bevægelser. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil cremen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over. Pisk den helt kolde chokoladecreme luftig. Kom cremen på sprøjteposen med en aflang tylle.

4
I øvrigt

Skær 6-8 skiver ud af kagen og lav en fin topping af chokoladecreme. Pynt med bladguld og chokoladekugler.

Valsemøllen

Som jeg teasede for i sidste uge, får I i dag fjerde og sidste opskrift i Valsemøllens mini-julekatalog. I blev i sidste uge hintet, at det var noget med abrikos og luftige bunde, og ud ad den sammensætning kom mine elegante abrikosspiraler, som I kan finde opskrift for nedenfor.

I ved efterhånden, hvor glad jeg er for Valsemøllens kage hvedemel og hvor vigtigt det er for mig, når jeg skal bage. Det er netop kage hvedemelet, som gør, at jeg får så lækre og luftige rouladebunde til mine abrikosspiraler.

Abrikosspiralerne er en enkel, men virkelig lækker kage. De søde luftige rouladebunde er så lækre med den søde abrikoskompot, som med sit strejf af syre, passer helt perfekt til den intense chokoladecreme.

Reklame for Valsemøllen