Julede højsnegle med Ruby chokolade og pistacie

Reklame for Electrolux

Min ovn arbejder altid på højtryk, men i disse dage arbejder den ekstrameget, og det selvfølgelig grundet julesæsonen. Det er den tid på året, vi står allermest i køkkenet og laver allermest hjemmebag. Med mit virke bager jeg selvsagt langt oftere end så mange andre, og derfor er jeg afhængig af en velfungerende kvalitetsovn. Men hvem har ikke stået med en plade småkager, som er brændt i den ene side af bagepladen, og nærmest ikke færdigbagte i den anden side. Der er ikke noget mere frustrerende, hvis du spørger mig…

Electrolux’s ovn har en vanvittig smart dampfunktion, som gør, at varmen bliver jævnt fordelt og tilføjer fugt til bagværket, så det bevarer saftigheden. Inden man bager, sørger man lige for, at der er vand i skuffen i ovnen, og ellers klarer ovnen den faktisk bare selv.

I anledningen af weekenden og julen står for døren, og selvfølgelig fordi jeg skulle indvie min helt nye ovn, har jeg bagt julede højsnegle med Ruby chokolade og pistacie. Jeg er den stolte ambassadør for Electrolux, og det er deres ovn, jeg har været så heldig at få fingrene i. Det er en ovn, som kan alt muligt fancy, som jeg slet ikke har fået sat mig ind i endnu, for skal jeg være helt ærlig, så bager jeg altid bare på varmluft. Det ved man ligesom, hvad er 😅 Men jeg kan da godt se på det hele, at der er en verden i den her ovn, som skal udforskes!

ELECTROLUX

Med udgangspunkt i deres svenske værdier og med omtanke for miljøet skaber de produkter, som passer godt på vores fælles planet. Electrolux skaber ikke bare smagsoplevelser – de hjælper også mennesker med at få et bedre flow i hverdagen, så de kan opleve mere. Det hele handler om en nemmere hverdag – den vi alle jagter. Der er ingen tvivl om, at jeg kan stå indenfor deres værdier og holdninger, hvilket gør mig til en stolt ambassadør. Glæder mig til at spændende 2020.

Højsnegle med Ruby chokolade og pistacie

ca. 12 stk.

DEJ
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk Cake Factor
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg, sukker og cake factor og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-1,5 time. Gør imens remoncen klar.

REMONCE
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
50 g ruby chokolade
50 g grønne pistacienødder

I ØVRIGT
1 æg til pensling
3 spsk æblegelé
10 g ruby chokolade
10 g grønne pistacienødder

Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen, men lad et par centimer i den ene ende på den lange led gå fri, så dejen kan hæfte i enden til sidst. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 12 snegle á 7 cms tykkelse. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min. Lun æblegelé op i en gryde og pensl de færdigbagte snegle. Blend pistacienødder og Ruby chokolade og drys til sidst sneglene med blandingen. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.

DEL
VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.