29. nov – Nordisk krydder roulade
29. november 2015

29. nov – Nordisk krydder roulade

Ca. 6-8 personer

Ingredienser

Bunde

100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 vaniljestænger
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt allehånde
0,5 tsk. nelliker

Mascarponecreme

150 g mascarpone
100 ml fløde
1 spsk appelsinsaft

Herudover

God appelsinmarmelade
Hele stjerneanis
Lidt appelsinskal eller syltet appelsin
Guld dust fra Mill & Mortar
Spiseligt bladgul

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bunde

Æggeblommer og de 100 g lyst rørsukker piskes sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og krydderier i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i ca. 10-15 min.
Når den kommer ud af ovnen, vendes den på et frisk bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den formen som en roulade og ikke revner.

2
Mascarponecreme

Mascarpone og fløde piskes sammen til det er lækkert tykt og cremet. Rør appelsinsaft i massen, og smør det ud på rouladen. (gem lidt til pynt)

3
Herudover

Smør et lad appelsinmarmelade ud på rouladen og rul den stramt sammen, og pynt den evt. som vist på billedet eller vær kreativ.

Den 1. søndag i advent !!!

I samarbejde med IDE møbler har jeg udarbejdet denne jule roulade til den nordisk inspirerede stil 🙂 Jeg vil gerne garantere, at du kommer i julestemning af at spise denne lækre roulade, som smager så utrolig meget af jul!!
Se IDE Møblers katalog HER

jule_roulade1 jule_roulade2