29. november 2015
29. nov – Nordisk krydder roulade
6-8 personer
Ingredienser
Bunde
100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
1 vaniljestænger
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt allehånde
0,5 tsk. nelliker
Mascarponecreme
150 g mascarpone
100 ml piskefløde
1 spsk appelsinsaft
Herudover
God appelsinmarmelade
Hele stjerneanis
Lidt appelsinskal eller syltet appelsin
Guldstøv
Spiseligt bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
Bunde
Æggeblommer og de 100 g lyst rørsukker piskes sammen med vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive. Vend mel, bagepulver og krydderier i æggesnapsen. Ved æggehviderne forsigtig i. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i 10-15 minutter.
Når den kommer ud af ovnen, vendes den på et frisk bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den formen som en roulade og ikke revner.
Mascarponecreme
Mascarpone og fløde piskes sammen til det er lækkert tykt og cremet. Rør appelsinsaft i massen, og smør det ud på rouladen (gem lidt til pynt).
Herudover
Smør et lad appelsinmarmelade ud på rouladen og rul den stramt sammen, og pynt den evt. som vist på billedet eller vær kreativ.
Den 1. søndag i advent !!!
I samarbejde med IDE møbler har jeg udarbejdet denne jule roulade til den nordisk inspirerede stil 🙂 Jeg vil gerne garantere, at du kommer i julestemning af at spise denne lækre roulade, som smager så utrolig meget af jul!!
Se IDE Møblers katalog HER