Luksus banankage
29. august 2016

Luksus banankage

10-12 personer

Ingredienser

Banankage

2 vaniljestænger
230 g lyst rørsukker
4 æg, str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 modne bananer
150 g smør, smeltet

Karamel/nødde-masse til bund 1

260 g hasselnødder
140 g lyst rørsukker
3 tsk. honning
0,8 dl piskefløde
90 g smør

Vaniljecreme m. citron og cognac

500 ml sødmælk
1,5 vaniljestang
75 g lyst rørsukker
40 g  majsstivelse
120 g past. æggeblommer
1 øko citron, skallen og saften heraf
1-2 tsk. cognac
1 dl fløde, pisket til flødeskum

Chokoladecreme

200 g chokolade
20 g honning
20 g glukose
200 g fløde

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i æggesnapsen. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Vend det smeltede smør i.

Dejen fordeles i to justerbar kageringe (22 cm i diameter). Ca. 2/3 af dejen i den ene form og 1/3 af dejen i den anden form. Bag ved 180 grader varmluft.

Bund 1) bages første gang i ca. 20 minutter.

Bund 2) bages i ca. 10-15 minutter.

2
Karamel/nødde-masse til bund 1

Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader. I en gryde kommes lyst rørsukker, honning, fløde og smør. Koges ind til det har en temperatur på 120 grader. Nødderne køles, nulres fri fra skaller, blendes mellemfint og vendes herefter i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.

Bund 1) Når den er bagt i ca. 20 minutter og er næsten færdigbagt, tages den ud. Lad den køle i 7-10 minutter. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden, meget forsigtigt og bag videre i 7-10 minutter. (Gem lidt nøddekaramel til at pynte kagen med).

3
Vaniljecreme m. citron og cognac

Pisk 100 ml af sødmælken godt sammen med vanilje, sukker og majsstivelse. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen. I en gryde varmes resten af sødmælken op til kogepunktet, og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden – til cremen tykner og majsstivelsen er ”kogt ud”. Kom cremen i en pose og kom den på køl ca. 2 timer.

Når cremen er helt kold hældes cremen op i en skål, og piskes op med en håndmixer. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt i og til sidst citron og cognac. Den er nu klar til at komme på kagen.

4
Chokoladecreme

Fløde koges op med honning og glukose – lige til kogepunktet. Chokoladen hakkes fint og fløden hældes over. Lad den køle en smule inden den kommes på kagen.

5
Samling

Bananbunden med nøddekaramel placeres nederst i en regngjort justerbar kagering foret med kageplast. Hæld vaniljecremen ovenpå bunden. Placer den anden bananbund og til sidst chokoladecremen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller evt. natten over. Befri kagen fra formen og kageplast og pynt af med lidt nøddekaramel.

Se evt. den fulde udgave af min Luksus banankage her

Luksus banankage

Hvis du skulle være i tvivl har jeg en kæmpe svaghed for bananer. Jeg elsker at bage med dem! De kan virkelig meget – de giver fugt, smag og kan kombineres med mange ting.

Jeg lavede fornylig min luksus banankage til en masse tøser. Mange har haft svært ved at finde den her på siden, da jeg havde ændret lidt i udseendet. Min luksus banankage stammer fra Bagedysten, og fik simpelthen så meget ros – ja, den kære Mette Blomsterberg fik gåsehud 😀 woop woop !!

banankage opskrift banankage opskrift

GemGem