11. oktober 2016
Æbletærter med æblefyld, æblechips og flødeskum
6 tærter
Ingredienser
Fremgangsmåde Udskriv
Kanelmørdej
Smuldr mel, flormelis, kanel og blødt smør mellem fingrene, til det minder om revet ost. Saml dejen med det halve æg. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Form dejen og kom den i en frysepose. Læg den på køl i 30 minutter. Del dejen i 6 lige store klumper. Rul hver dejklump ud i lidt mel i en tykkelse på ca. 2-3 mm. Kom dejen i de 6 små tærteforme (10 cm i diameter) med løs bund, og tryk den fast langs kanten. Fjern overskydende dej ved at rulle hen over tærteformens kant med kagerullen. For tærterne med sølvpapir og bønner, og blind bag tærterne i 10 minutter ved 190 grader varmluft. Fjern sølvpapir og bønner, og bag tærterne yderligere i 5-10 minutter.
Æblefyld
Skyld æblerne og skær dem i mindre stykker (med skræld). Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citronsaft og -skal. Kog æblerne i 5-10 minutter. Tilsæt brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne skal være kogt lidt ud, ikke meget. Hæld ligemeget æblefyld op i tærterne.
Æblerchips
Skær æblerne i nogle tynde skriver, brug evt. et mandolinjern. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med kanel. Bag æbleskiverne ved 110 grader i ca. 2 timer. Vend dem gerne undervejs.
i øvrigt
Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Hæld flødeskum op i en sprøjtepose med en glat tylle 2 mm i diameter. Afsæt fine toppen rundt langs tærtekanten. Pynt af med en eller flere æblechips.
Æbletærter
Min kærlighed til æbler er STOR!!! Kan bruge æbler til alt jeg laver. Disse små appetitlige æbletærter med æblefyld, æblechips og flødeskum er faktisk ret nemme at kaste sig ud i. Lav mørdejen flere dage i forvejen, og hav den liggende i køleskabet. Æblechipsene kan også laves flere dage i forvejen – opbevar dem i en bøtte.