10. december 2017
Alkoholfri æblegløgg og lune sprøde vafler
4 glas gløgg
9-10 vafler
Ingredienser
Æblegløgg
2 æbler
2 spsk æbleeddike eller æblecider
1 liter æblemost med ingefær (ufiltreret)
3-4 spsk lyst rørsukker
4 hele kardemommekapsler
1 kanelstang
1/2 tsk CAKE FACTOR, kagekrydderi
4 kanelstænger til pynt
4 stilke skovsyre til pynt
Vafler
1 æg, str. M/L
2 spsk lyst rørsukker
2,5 dl mælk
2 dl piskefløde
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk CAKE FACTOR, kagekrydderi (evt. kanel)
125 g smør, smeltet
et nip salt
Fremgangsmåde Udskriv
Æblegløgg
Skær æblerne groft ud og kom det op i en gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op og tag det af varmen. Stil det til at trække i ca. 1 time under låg. Fisk evt. kardemommekapslerne og kanelstangen op af lagen. Giv saften et kort opkog igen. Smag den til med æbleeddike. Kom æblegløggen op i nogle fine glas og pynt af med en kanelstang samt en stilk skovsyre.
Vafler
Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil dejen på køl i ca. 30 minutter. Lav herefter en masse lune sprøde vafler.
Server dem med lidt god marmelade og flormelis.
Alkoholfri æblegløgg og sprøde vafler
Trænger du også til noget varmt? Æblegløgg og lune sprøde vafler er svaret. Lækker varm alkoholfri æblegløgg eller også kaldet hvid gløgg. Den er nem at lave og passer sig selv. Sæt gløggen over og gå en lang tur eller tag ud og fæld juletræet. Så er det lækker varm gløgg, når du kommer hjem.
Sprøde lune vafler på en kold vinterdag. Prøv en sprød vaffel istedet for æbleskiver – måske en ny tradition vil opstå.
Du kan hver søndag i advent vinde lækre præmiere på Mieles facebookside – op derind og deltage i deres store adventskonkurrence.
Opskriften er betalt af Miele