Babyshower kage med et strejf af blå
22. februar 2017

Babyshower kage med et strejf af blå

12-16 personer
Glutenfri

Ingredienser

Chokoladebund

200 g smør
200 g rørsukker
200 g mørk chokolade
6 æg, str. M/L

Chokolademousse

2 blade husblas
150 g mørk chokolade ca. 70%
3 past. æggeblommer
3 spsk lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde

Hindbærmousse

2 blade husblas
200 g hindbær, friske eller frosne
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
1/2 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Marmoreret marcipanomslag - blåt (marcipanbåndet er ikke glutenfri)

300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – blå
1 dl piskefløde

I øvrigt

150 g god hvid chokolade
lidt sølvstøv
50 g blåbær, friske

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladebund

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt imellem hvert æg. Hæld dejen op i en justerbar kagering (24 cm i diameter), og bag chokoladebunden ved 180 grader i 30 minutter. Lad bunden køle helt i formen. Rengør kageringen. Læg bunden tilbage i formen og læg et stykke kageplast ned langs siden.

2
Chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Pisk æggeblommer og rørsukker hvidt og luftigt. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme mens du hele tiden rører. Vigtigt: Chokoladen må ikke blive varm! Vend forsigtigt den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Pisk fløden til en let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen mens du forsigtigt vender det sammen. Vend til slut flødeskum i massen til en luftig og jævn mousse. Fordel moussen ud over bunden. Giv kagen nogle lette bank mod bordpladen for at undgå lufthuller. Stil kagen på køl imens hindbærmoussen forberedes.

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har hindbærsaft tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme hindbærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend den forsigtigt sammen med bærsaften over 3 omgange. Hæld moussen over bunden. Stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

4
Marmoreret marcipanomslag - blåt (marcipanbåndet er ikke glutenfri)

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd – se videoen på min YouTube kanal. Pisk fløden til flødeskum. Befri kagen fra formen og kageplast, og placer kagen på et kagefad. Smør kagens sidder op med flødeskum og rul marcipanen omkring kagen.

5
I øvrigt

Blend chokoladen i en mini hakker og kom chokoladekrymlet op i en frysepose. Drys lidt sølv dust ned til chokoladen og ryst poserne godt. Drys chokoladekrymmel ud over kagens top og pynt af med friske blåbær.

Skal kagen bruges som babyshower kage, kan du lave en vimpel af papir og dekorere kagen med.

Babyshower kage

Til alle jer, som følger troligt med, ved jeg kæmper med farven blå, når det kommer til kager. Derfor er babyshower kager en udfordring, særligt fordi de oftes ønskes blå – krise! Jeg er nået frem til, at dette kan gå an for mig. Min blå grænse er fundet 😉 Denne blå babyshower kage indeholder en chokoladebund, chokolademousse og hindbærmousse, chokoladekrymmel, marmoreret marcipanbånd og blåbær.

Se videoen med teknikken bag mit marmoreret marcipanbånd finder du på min youtube kanal.

babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen2

babyshower_Kage_Ditte_julie_jensen1

GemGem