31. januar 2017

Banankage med chokolade

Banankage ditte julie jensenBanankage opskrift

Banankage er en ægte klassiker! Personligt er banankage en af mine YNGLINGS kager. Jeg bager faktisk banankage flere gange på en måned (ved det lyder vildt!). Men med en lille i huset har jeg tit brune bananer – OG de skal da ikke leve forgæves.

Banankagen her smager fuldstændig fantastisk! Meget svampet og snasket, sådan som jeg synes en banankage skal være. Husk en banankage faktisk oftes er bedre på 2. og 3. dagen, så den kan sagtens laves lidt i forvejen.

Banankage ditte julie jensen

Banankage med chokolade

Lækre nem og svampet banakage med chokolade til 10-12 personer.

Banankage:
4 modne bananer
230 g lyst rørsukker
4 æg
1 vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smør, smeltet
100 g god mørk chokolade (eller mælkechokolade, hvis det er dig)
50 g hasselnødder (eller dine ynglings nødder)

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Til sidst hakkes chokoladen og nødder, og vendes i dejen. Hæld dejen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag banankagen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad banankagen køle af.

Chokoladecreme:
200 g god mørk chokolader
2 dl piskefløde
20 g honning

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og honning op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladecremen med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Lad cremen stå og tykne ved stuetemperatur, og smør den på kagen, når den er smørbar (tager ca. 2-3 timer).

Pynt af med lidt hakkede nødder og spiselige blomster.

Banankage

 

GemGem