Banankage med chokolade
31. januar 2017

Banankage med chokolade

10-12 personer

Ingredienser

Banankage

4 modne bananer
230 g lyst rørsukker
4 æg, str. M/L
1 vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smør, smeltet
100 g god mørk chokolade (eller mælkechokolade, hvis det er dig)
50 g hasselnødder (eller dine ynglings nødder)

Chokoladecreme

200 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde
20 g honning

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Til sidst hakkes chokoladen og nødder, og vendes i dejen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (22-24 cm i diameter). Bag banankagen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad banankagen køle af.

2
Chokoladecreme

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og honning op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladecremen med en dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Lad cremen stå og tykne ved stuetemperatur. Smør den på kagen, når den er smørbar (tager 2-3 timer).

3
Pynt

Pynt af med lidt hakkede nødder og spiselige blomster.

Banankage opskrift

Banankage med chokolade

Banankage med chokolade er en ægte klassiker! Personligt er banankage en af mine YNGLINGS kager. Jeg bager faktisk banankage flere gange på en måned (ved det lyder vildt!). Men med en lille i huset har jeg tit brune bananer – OG de skal da ikke leve forgæves.

Banankagen her smager fuldstændig fantastisk! Meget svampet og snasket, sådan som jeg synes en banankage skal være. Husk en banankage faktisk oftes er bedre på 2. og 3. dagen, så den kan sagtens laves lidt i forvejen.

Banankage ditte julie jensen

GemGem