Børnevenlige blåbærmuffins uden sukker
28. januar 2018

Børnevenlige blåbærmuffins uden sukker

12 muffins

Ingredienser

BLÅBÆRMUFFINS

1 god vaniljestang
200 g Sukrin GOLD
60 g smør, blødt
180 g FINAX hvid hvede fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
125 g blåbær, friske
2 håndfuld FINAX økologisk sesam

Fremgangsmåde Udskriv

1
BLÅBÆRMUFFINS

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland det med lidt af sukrinen. Kom smør, sukrin, vaniljesukrin, hvid hvede fuldkornsmel, bagepulver og salt op i en røreskål, og rør (gerne med røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer.

Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast muffinsform med muffinspapir i). Kom ca. 4-5 friske blåbær i hver muffin og drys overfladen med sesam. Bag dem ved 190 graders varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.

MUMS – og velbekomme 🙂

Blåbærmuffins med Finax

Disse blåbærmuffins uden sukker er tiltænkt som en god muffin til de små, men de blev så gode, at jeg bestemt ikke synes, de kun egner sig til børn. De er uden raffineret sukker og lavet på hvid hvedemel, som er en fuldkorns melsort, som særligt diabetikere er glade for og må spise.

Opskrift er udviklet og betalt af FINAX  blåbærmuffins opskrift

Hvad er Hvid hvedemel?

FINAX Hvid Hvedemel er lys i farven som almindelig hvedemel, men samtidig rig på kostfibre som fuldkornsmel, da alle skaldele bevares via en specieludviklet formalingsteknik. Du finder flere opskrifter og inspiration hos FINAX.

Disse blåbærmuffins med ristet sesam på toppen er særdeles gode til madpakken, farten eller den lille lækre sult. Faktisk synes jeg de blev så gode, at de erstatter en “usund” muffins. Da jeg bagte dem (dog kun som en test, men de sad lige i skabet i første bagning) blev de alle spist med det samme. De smager nemlig ekstra godt lune 🙂

opskrift på blåbær muffins

blåbærmuffins blåbær muffins hvid hvedemel

GemGem