Cheesecake med kirsebær, citron og kardemomme
24. august 2017

Cheesecake med kirsebær, citron og kardemomme

6 små portions cheesecake eller 1 stor cheesecake

Ingredienser

KIKSEBUND

225 g digistive kiks
115 g smør
1 tsk stødt kardemomme

KIRSEBÆRCREME

200 g kirsebær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
20 g smør, koldt

OSTECREME

3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
3 dl piskefløde

KIRSEBÆRGELÈ

4 blade husblas
2 dl kirsebærlage (fra syltet kirsebær)

I ØVRIGT

kirsebær, friske
hvide chokoladekugler
spiselige blomster
guldstøv/bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
KIKSEBUND

Blend kiksene til fint kiksemel. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tages det varmen og røres sammen med kiksemel og kardemomme. Placer 6 kageringe (9 cm i diameter) på en tallerken eller springform beklædt med bagepapir. Placer et stykke kageplast eller bagepapir langs kanten på formene. Fordel kiksemassen ligelidt i alle formene og pres massen sammen mod bunden. Stil dem på køl imens du fortsætter.

2
KIRSEBÆRCREME

Fjern stenene fra kirsebærrene og kog dem sammen med sukker og citronsaft – lad det simre i 10 minutter. Tag det af varmen, og blend det herefter til en fin puré. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i pureen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bundene i de 6 forme. Glat overfladen. Sæt kagerne tilbage på køl imens du forbedreder ostecremen.

3
OSTECREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften. Kom det op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Hæld ostecremen på sprøjtepose og fordel massen i formene. Stil herefter kagerne på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

4
KIRSEBÆRGELÈ

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Varm kirsebærlagen op og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale til det er lillefingre varmt (lunt), og fordel ligemeget kirsebærgelé henover kagerne. Stil dem på køl i 30-60 min. (eller natten over).

5
I ØVRIGT

Befri kagerne fra formene. Dekorer med friske kirsebær, lidt chokolade, spiselige blomster og glad guld/guldstøv.

Cheesecake med kirsebær

Kombinationen af kirsebær, citron og kardemomme kom virkelig bag på mig, hvor god den er! Kardemomme og kirsebær klæder hinanden. Cheesecake med kirsebær, citron og kardemomme er en himmelsk mundfuld.

Du kan sagtens lave en stor cheesecake, hvis du ikke har små forme eller ikke ønsker at lave små portionsanrettet cheesecake. Du skal blot bruge en springform på 22-24 cm i diameter. De små portionsanrettetninger har en diameter på 9 cm, og er helt perfekt til én person – lækker dessert!

Ønsker du en glutenfri udgave kan du anvende glutenfrikiks eller nødder i stedet for.

Opskriften og foto er taget og udviklet til Sara Jessen fra Skovdal & Skovdal ifm. hendes afsluttende eksamen.

cheesecake kirsebær kardemomme citron ostecreme

GemGem