Cheesecake med blommekompot
6. september 2015

Cheesecake med blommekompot

Ca. 8-10

Ingredienser

Kiksbund med mandler

225 g digistive kiks, fuldkorn
115 g smør, smeltet
50 g hakkede mandler

Blommekompot

500 g blommer
2 bl. husblas
4 spsk rørsukker
1 citron, skal og saft
1 vaniljestang

Cheesecreme

3 bl. husblas
300 g flødeost, naturel
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 citron, skal og saft
3 dl fløde

Citrongelé

3 bl. husblas
1,5 dl citronsaft
1,5 dl vand
3 spsk sukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksbund med mandler

Blend kiksene til fint kiksemel. Det smeltet smør røres sammen med kiksene og de hakkede mandler, og kommes i en springform 20 cm i diameter, og bages ved 200 grader i ca. 10-15 min. Når kiksebunden er afkølet kommes blommekompotten over kiksbunden.

2
Blommekompot

Læg husblas i blød i koldt vand. Fjern stenene i blommerne og skær dem ud i mindre stykker. De kommes op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Blommerne koges møre i ca. 10 min.

Knug husblas fri for vand, og kom det op i den varme blommekompot og rør det godt ud. Lad det køle ned inden det hældes over den afkølede kiksbund. Stil cheesecaken på køl imens du laver cheesecremen.

3
Cheesecreme

Læg husblas i blød. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen. Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen. Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft. Kom citronsaften op i flødeosteblandingen, og rør hurtigt rundt.

Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen. Kom det over ¨kagen¨ og glat overfladen jævn. Stil den på frost i ca. 2 timer.

4
Citrongelé

Læg husblas i blød i koldt vand. Citronsaft, vand og sukker bringes i kog, og tages af varmen, når sukkeret er smeltet. Knug husblas fri for vand, og rør det ud i citronsaften. Når geléen er kølet ned til stuetemperatur hældes den over cheesecakeen, og stilles tilbage på køl. Gerne natten over, men ellers 2-3 timer i køleskabet.

5
Pynt

Jeg pyntede denne cheesecake med blommekompot med gule spiselige blomster og lidt skovsyre.

Svaghed for cheesecake

Jeg har en lille svaghed for chessecake. Synes virkelig en cheesecake kan noget “andet”! Den kan kombineres på næsten alle måder, også bliver de så smukke at se på. Jeg er fan! Den friske syrlige smag en cheesecake har, med en kiksbund, som også kan kombineres på alle tænklige måder, også en flot gelé – ja, jeg er FAN 😀

Jeg havde været på blommejagt, da blommer lige nu er i sæson og er i mange haver, og derfor skulle jeg lave en kage med blommer. Det blev så en cheesecake med blommekompot og en citrongelé. Den er simpelthen så frisk og lækker i sin smag. Den er “hurtig” at lave også bliver den smuk at se på. Når jeg skriver “hurtig”, så er det fordi det er hurtigt at lave alle delene til cheesecaken, men det tager lidt tid at lave en cheesecake, idet tingene skal sætte sig hver for sig.

cheesecake_gitrongelecheesecake_blommekompot