16. august 2015
Cheesecake med hyben
10-15 personer
Ingredienser
Chutney
500 g hyben (skrællet og pillet)
250 ml vand
200 g sukker
2 citroner, skal og saft
½ vaniljestang
1 kanelstang
Kiksebund
225 g fuldkorns digestive
115 g smør, smeltet
1 tsk stødt kanel
Cheesecreme
3 bl. husblas
300 g flødeost, naturel
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 citron, skal og saft
3 dl fløde
Gelé
3 bl. husblas
1 dl citronsaft
1 dl hybensaft (hvis ikke du har det, brug halv vand og halv citronsaft)
1 dl vand
Pynt
Nogle hele hyben
lidt rosenblade
gul sukker kugler
Fremgangsmåde Udskriv
Chutney
Pluk blomst og stilke af hybenene og flæk dem. Skrab kernerne ud med en ske, og kom hybenskallerne op i en gryde. Tilsæt vand, citron- skal og saft, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang og kanelstangen. Kog hybenskallerne under låg i ca. 30 min ved middelvarme. Fjern kanel- og vaniljestangen. Blend det til chutney.
Kiksebund
Blend kiksene til fint kiksemel, og bland med kanel. Det smeltet smør røres sammen med kiksene, og kommes i en form (jeg brugte en firkantet 15×20 cm) bages ved 200 grader varmeluft i 10-15 min. Når kiksebunden er afkølet, kommes hybenchutneyen over kiksbunden.
Cheesecremen
Læg husblas i blød. Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen. Citronsaften kommes i en skål og varmes i microovnen. Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft. Kom citronsaften op i flødeosteblandingen, og rør hurtigt rundt.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen. Kom det over “kagen” og glat overfladen jævn.
Stil den på frost i ca. 2 timer.
Gelé
Læg husblas i blød. Varm væskerne op, og udblød husblassen heri. Kom den hen over cheesecaken, når den er afkølet en smule.
Pynt
Jeg pyntede den som vist på billede, men pynt lige som du synes den skal pyntes.
Rosenhyben er i sæson nu her og frem til oktober, hvilket er fantastisk, for det er virkelig en ny spændende smag for mig! Den har både fedme, syrer og sødme i ét – virkelig lækkert 🙂 Jeg har leget lidt med kanel sammen med hyben – super kombi – tænker særligt, når vi rammer jul. Denne cheesecake med hyben og kanel er virkelig overraskende god. Den skal klart prøves 🙂
Rigtig god fornøjelse 😀