9. februar 2017
Chokoladedrøm med chokoladecreme – Valentineskage
2-4 personer
Ingredienser
Hvid chokoladecreme med lime
2 blade husblas
185 g god hvid chokolade
1 økologiske lime, skallen heraf
4,5 dl piskefløde
Chokoladebunde
150 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g FINAX hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt
Fremgangsmåde Udskriv
Hvid chokoladecreme med lime
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål sammen med fintrevet limeskal. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen. Sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladefløden luftig med en elpisker. Hæld chokoladecremen op i en sprøjtepose med en lille tylle med kurveflet.
Chokoladebunde
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg). Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den herefter i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen og vendes forsigtigt sammen. Hæld halvdejen op i en justerbar kagering (18-20 cm i diameter) og den anden halvdel op i en firkantetform (20 x 20 cm). Beklæd bunden i begge forme med bagepapir. Bag bundene ved 170 grader varmluft i 30-45 minutter. Lad dem køle godt af. Befri kagerne fra formene og del den runde kage i to halvmåner, som er lige store.
SAMLING
Læg den firkantet kage på et fad (se stepbilleder). Placér en halvmåne på hver side af den firkantet kage, så det danner et hjerte. Fæstn halvmåner med lidt chokoladecreme. Dekorer hjertet med et kurvetflet af chokoladecremen. Pynt af med friske blåbær vendt i pink støv, lidt guldstøv og rød skovsyrer.
Procesbilleder
Valenstineskage
Jeg har via mit samarbejde med FINAX kreeret en valenstineskage. En rigtig chokoladedrøm med chokoladecreme med lime – en ægte kærlighedskage. Denne kage kræver ikke, at du har en hjerteformet kageform, men derimod bare en springform og en firkantet bageform. En velsmagende chokoladedrøm.
Valentines er en underlig ting, som vi har taget med os fra USA, nogle elsker det og andre gør ikke. Personligt er Valentines ikke mig, og vi holder heller ikke Valentines day herhjemme. Jeg er meget mere til en buket blomster på en hvilken som helst tirsdag eller nogle søde ord en god onsdag, end at fejre kærligheden lige præcis den 14. februar, hvor alle gør det og det bliver påtaget. MEN jeg er kæmpe FAN af, at der er en anledning til at lave nogle skønne kærlighedskager, eller i hvert fald en masse skønne kager i kærlighedens tegn. Alle anledninger kan der kommer nogle skønne kager ud af 🙂
Glædelig Valentines day den 14. februar – trods alt.
Opskriften er udviklet til og betalt af Finax