Chokoladedrøm med chokoladecreme – Valentineskage
9. februar 2017

Chokoladedrøm med chokoladecreme – Valentineskage

2 personer med glade kagemaver (nej, til 8 personer)

Ingredienser

Hvid chokoladecreme med lime

2 blade husblas
185 g hvid chokolade
1 økologiske lime, fintrevet skal
4,5 dl piskefløde

Chokoladebunde

150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g FINAX hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Samling

10 friske hindbær
10-15 friske blåbær
lidt Rosa dust/støv
lidt guldstøv
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hvid chokoladecreme med lime

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål sammen med fintrevet limeskal. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål og dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokoladefløden luftig med en elpisker og hæld chokoladecremen op i en sprøjtepose med en lille tylle med kurveflet.

2
Chokoladebunde

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg). Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den herefter i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen og vendes forsigtigt sammen. Hæld halvdejen op i en springform (ca. 18/20 cm i diameter) og den anden halvdel op i en firkantetform (20 x 20 cm). Beklædt bunden i begge forme med bagepapir og bag bundene ved 170 grader varmluft i ca. 30-45 min. Lad dem køle godt af. Befri kagerne fra formene og del den runde kage i to halvmåner, som er lige store.

3
SAMLING

Læg den firkantet kage på et fad (se stepbilleder), og placer en halvmåne på hver side af den firkantet kage, så det danner et hjerte. Fæstn halvmåner med lidt chokoladecreme. Dekorer hjertet med et kurvetflet af chokoladecremen. Pynt af med friske blåbær vendt i Rosa dust, lidt guldstøv og rød skovsyrer.

Procesbilleder

Valentinscake_chokoladekage Valentinscake_chokoladekage1 Valentinscake_chokoladekage2 Valentinscake_chokoladekage3

Jeg har via mit samarbejde med FINAX kreeret en chokoladedrøm med chokoladecreme med lime – en ægte kærlighedskage. Denne kage kræver ikke, at du har en hjerteformet kageform, men derimod bare en springform og en firkantet bageform. En velsmagende chokoladedrøm.

Valentines er en underlig ting, som vi har taget med os fra USA, nogle elsker det og andre gør ikke. Personligt er Valentines ikke mig, og vi holder heller ikke Valentines day herhjemme. Jeg er meget mere til en buket blomster på en hvilken som helst tirsdag eller nogle søde ord en god onsdag, end at fejre kærligheden lige præcis den 14. februar, hvor alle gør det og det bliver påtaget. MEN jeg er kæmpe FAN af, at der er en anledning til at lave nogle skønne kærlighedskager, eller i hvert fald en masse skønne kager i kærlighedens tegn. Alle anledninger kan der kommer nogle skønne kager ud af 🙂

Glædelig Valentines day den 14. februar – trods alt.

Opskriften er udviklet til og betalt af Finax

Skærmbillede 2017-02-08 kl. 13.02.08