Chokoladekage med karamelliseret chokoladecreme og hindbær
2. november 2016

Chokoladekage med karamelliseret chokoladecreme og hindbær

Ca. 8-10 personer

Ingredienser

Chokoladebunde

150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Karamelliseret chokoladecreme

200 g lyst rørsukker
2 spsk lys sirup
½ dl vand
3,5 dl piskefløde
450 g mørk chokolade, 70 %
450 g blødt smør

Saltkaramel

210 g sukker
1 spsk vand
1 spsk sirup
230 ml piskefløde
60 g smør
1-2 tsk havsalt

I øvrigt

en bakke friske hindbær
mynte eller citronmelisse blade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladebunde

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg). Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen o vendes forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (ca. 16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden ved 170 grader varmluft i ca. 30-45 min.

2
Karamelliseret chokoladecreme

Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den gerne på køl i 40-60 min. inden brug. Den skal blot blive lidt mere sprøjtefast.

3
Saltkaramel

Smelt sukker, vand og sirup i en gryde til en gylden karamel Tag gryden af varmen og tilsæt fløden og derefter smørret. Kom til sidst salten i og smag til. Lad den køle af og kom karamellen i en sprøjtepose, så den er klar til brug.

4
Samling

Den afkølede kage deles i tre lige store bunde. Placer en kagebund på et ønsket fad, og smør lidt saltkaramel på og herefter lidt chokoladecreme. Gentag en gang mere og slut af med en kagebund på toppen. Du skal gerne have ca. halvdelen af chokoladecremen tilbage til opsmøring af kagen og pyntning. Pynt kagen som du ønsker og dekorere med friske hindbær og mynte (Skær evt. nogle af hindbærerne i halve og lav en kant med dem i bunden af kagen).

Er du til chokolade, saltkaramel, en lidt for lækker karamelliseret chokoladecreme med friske bær, så kast dig endelig ud i denne lækkerbisken. Ved godt kombinationen er en kendt klassiker, men det gør den bestemt ikke dårligere af den grund :D.
Du må ikke snyde dig selv eller dine gæster for denne chokoladekage med karamelliseret chokoladecreme og hindbær.

God fornøjelse 🙂

Kagen kan også se sådan her ud;

skaermbillede-2016-11-02-kl-10-00-41 skaermbillede-2016-11-02-kl-10-01-44