Chokolademousse med passionsfrugt glaze
10. februar 2017

Chokolademousse med passionsfrugt glaze

4 personer

Ingredienser

Chokolademousse

1,5 blad husblas
1 past. æggeblommer
20 g lyst rørsukker
50 g god mørk chokolade
1,5 dl piskefløde

Mørdejsbund

75 g hvedemel
30 g flormelis
40 g blødt smør
1 past. æggeblomme

Passionsfrugt glaze

4 blade husblas
8 hele passionsfrugter
1-2 citroner – saften
30 g lyst rørsukkker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme under konstant omrøring. Chokoladen må ikke blive for varm. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen. Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen og vend det sammen. Vend til slut flødeskum i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse. Fordel moussen i halvkugle silikoneforme (7 cm i diameter). Glat overfladen. Sæt dem frost i mindst 3 timer.

2
Mørdejsbund

Sigt mel og flormelis i en skål og smulr smørret heri. Det skal ligne brødkrummer. Saml dejen med æggeblommen. Stop med at ælte, når dejen er samlet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i mindst 30 min. Udrul herefter dejen på et let drysset melbord i 3 mm tykkelse og udstik 4 bunde (7-8 cm i diameter). Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 8-10 min. Lad dem køle af.

3
Passionsfrugt glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud. Varm passionsfrugtkødet op i en gryde, og sigt herefter massen. Kasser kernerne og hæld saften op i et målebære. Tilsæt citronsaft indtil du har 2 dl saft. Hæld herefter saften tilbage i gryden og tilsæt sukkeret. Varm saften op – lad det småsimre indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og hæld saften op i høj kande. Udblød husblassen heri. Stil det til side og lad det køle ned til 35-37 grader. Frugtfarve eller pastafarve kan tilsættes, hvis det ønskes.

Se videoen, og fremgangsmåden.

Endnu en lille glaze video er lavet i rækken af min GLAZE SERIE. Du kan finde alle de øvrige videoer på min youtube kanal. Denne gang står den på passionsfrugt glaze/gelé. Det kunne også have været ananas, hindbær eller æble, som var anvendt. Du skal blot have 2 dl saft af en eller anden art til opskriften.