Chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt // Glutenfri
29. august 2017

Chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt // Glutenfri

Glutenfri
10-12 personer

Ingredienser

NØDDEBUND

100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g blandet nødder (vælg dem du kan lide, mandler, pekan, hasselnødder m.fl.)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

BLÅBÆRKARAMEL

70 g lyst rørsukker
1,5 tsk. honning
40 ml piskefløde
45 g smør
2 tsk blåbærstøv

BROMBÆRSYLT OG BROMBÆRMOUSSE

300 g brombær
3 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 blade husblas
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

3 blade husblas
150 g god mælkechokolade
2 past. æggeblommer
50 g lyst rørsukker
5 dl piskefløde

CHOKOLADEGANAHE

100 g god mørk chokolade, 70 %
1 dl piskefløde

I ØVRIGT

5-10 brombær, friske
karamel chokoladekugler (færdig købt)
guldstøv
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
NØDDEBUND

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med vaniljesukker og bagepulver i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en justerbar kagering (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra formen ved hjælpe af en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast eller bagepapir ned langs kanten, og læg bunden tilbage i formen.

2
BLÅBÆRKARAMEL

Bring rørsukker, honning, fløde, smør og blåbærstøv i kog. Lad det koge ind til en karamel – det skal have en temperatur på 120 grader. Lad det stå på bordet og køle en smule. Hæld herefter blåbærkaramellen over nøddebunden. Stil kagen på køl imens du fortsætter.

3
BROMBÆRSYLT OG BROMBÆRMOUSSE

Kom brombær, sukker og fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre nogle minutter og sigt herefter kompotten. Lad brombærerne selv dryppe af i sien. Pres endelig ikke for meget saft ud af dem. Læg herefter de hele brombær ovenpå blåbærkaramellen, og sæt kagen tilbage på køl.

Udblød husblassen i rigelige koldt vand i 10 minutter. Varm brombærsaften op, og rør den udblødte og afdryppede husblas heri. Lad det svale lidt og rør herefter creme fraichen i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i lagen. Gerne ad flere omgange. Hæld herefter bærmoussen over kagen og stil den på køl i mindst 2 timer.

4
MÆLKECHOKOLADEMOUSSE

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og smelt det over et vandbad – chokoladen må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og cremet æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Pisk fløden til en let flødeskum. Smelt husblassen over vandbad eller i microbølgeovnen og vend det sammen med 2 spsk flødeskum. Vend det herefter i chokoladeblandingen sammen med resten af flødeskummet. Hæld chokolademoussen på sprøjtepose. Fordel lidt af moussen i nogle halvkugleforme af silikone (2 cm og 3 cm i diameter). Stil moussebomberne på frost i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Befri kagen fra formen. Placer en justerbar kagering (22 cm i diameter) på et fad, og placer kagen i midten af ringen. For kanten med kageplast. Hæld chokolademoussen ned langs kanten og herefter over kagen. Giv kagen nogle forsigtige bank mod bordpladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over (kagen kan også komme på frost.

5
CHOKOLADEGANAHE

Hak chokoladen fint og varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varm fløde over chokolade og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber. Befri kagen fra kagering og kageplast. Hæld ganchen ud over kagen og lad den gerne løbe lidt ned af siderne.

6
I ØVRIGT

Dekorer kagen med moussebomber, brombær, karamel chokoladekugler, guldstøv og rød skovsyrer.

Chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt

Den vildeste chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt. Chokolademoussekagen er endnu glutenfri. Det kan godt være kagen indeholder lidt mange elementer, men nørj den er vild! Den er et MUST BAKE 😉

Chokolademoussekagen er fra min nye bog, TID TIL KAGE, som du kan købe i signeret udgave her på bloggen. Jeg har taget lidt fra 3 kager i bogen og skabt denne chokolademoussekage med blåbærkaramel og brombærsylt.

Beklager jeg ikke har et snit af kagen, da kagen blev spist så hurtigt af mine veninder.

GemGem

GemGem