Citron chokoladekiks
3. oktober 2023

Citron chokoladekiks

Ingredienser

Citronsmåkager

150 g kage hvedemel
75 g flormelis
150 g smør
1 æg, str. S
1 økologisk citron, skallen heraf

Chokoladecreme

100 g lyst rørsukker
1 spsk lys sirup
¾ dl vand
1,75 dl piskefløde
225 g god mørk chokolade, 70%
225 g smør, blødt

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citronsmåkager

Sigt mel og flormelis i en skål. Skær smør i mindre tern og tilsæt melblandingen. Smuldr blandingen mellem hænderne til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg og citronskal og ælt til en homogen masse. Tril dejen til en pølse og pak den ind i husholdningsfilm og kom den på køl i en times tid (kan kommes i fryseren og forkorte processen). Når dejen har sat sig, og den er fast nok, skæres der skriver af 2 cm i diameter i tykkelsen.

Bag småkagerne ved 200 grader varmluft i  7-10 minutter.

2
Chokoladecreme

Bring sukker, sirup og vand i kog og lad det koge små 10 minutter til en karamel/sirup og tag af varmen. Bring fløde i kog i en anden gryde. Hæld forsigtig den varme fløde i karamellen, det vil boble vildt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og kom op i karamelblandingen. Pisk blandingen i ca. 10 minutter – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smør stille og roligt, og pisk chokoladecremen glat og blank. Stil den på køl i 40-60 minutter inden brug.

Kom chokoladecremen i en sprøjtepose og klip et hul, også kommes der en passende klat chokoladecreme på hver anden småkage. Luk med en småkagen uden chokoladecreme.

3
I øvrigt

Hak nødder fint. Pynt småkagerne med nødder og citronskal.

CitronChokoladekiks

GemGem