30. september 2015
Citrón en surprise aka Omelette en surprise
12-14 personer
Ingredienser
Citronparfait
6 past. æggeblommer
1 dl sukker
1 vaniljestang
1,5 citron, saft og skal
3-4 dl fløde
Chokoladebund
100 g god mørk chokolade
100 g sukker
100 g smør
1 spsk mel
3 store æg
50 g bagte hasselnødder
Citroncreme
2 blade husblas
3-4 citroner – saft
1 økologisk citron, skallen heraf
160 g sukker
1 æg
60 g smør
Marengs
9 æggehvider
525 g sukker
En knivspids salt
Herudover
Spiselige gule blomster
Lidt gul pastafarve
Fremgangsmåde Udskriv
Citronparfait
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt. Kom citronsaft og skal heri.
Pisk fløden til flødeskum og vend i massen, og kom issen i den ønskede form, og stil på køl.
Chokoladebund
Bag hasselnødderne til de ”sveder” ved 175 garder i ca. 5-10 min. Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad, det er en homogenmasse.
Pisk et æg af gangen i chokoladen massen, og tilsæt til sidst mel og hakkede hasselnødder.
Bag ved 175 grader i ca. 20-35 min.
Citroncreme
Læg husblas i blød.
Kom citronsaft, citronskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring i kog. I en anden skål kommes resten af sukkeret og ægget i, og piskes sammen. Kom citronmassen op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og kog det tyk, ca. til en 60-65 grader.
Tilsæt husblas, og rør smørret ud i massen, og kom den på køl. Lad den køl meget let, også hæld den over kagen, og lad det sætte sig.
Marengs
Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker.
Samling
Chokoladebund med citroncreme placeret på det ønskede fad, og tag issen ud og placere den ovenpå chokoladekagen. Smør marengsen ud på kagen, og smør lidt gul farve i en sprøjtepose og kom resten af marengsen i posen, og sprøjt kagen som du godt kunne tænke dig, og bag den i ca. 2-4 min i ovnen ved 250 grader grill. Sæt til sidst blomsterne på kagen.
Citrón en surprise aka Omelette en surprise
Min Omelette en surprise også kaldet en Baked alaska: