6. april 2016
Citroncupcakes med lemoncurd og marengs
12-15 cupcakes
Ingredienser
Citroncupcakes
60 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
1 vaniljestang
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
Lemoncurd
3 blade husblas
4 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
160 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
60 g smør
Marengs
4 past. æggehvider (180 g)
360 g hvidt sukker
En nip salt
Fremgangsmåde Udskriv
Citroncupcakes
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og bland det med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål, og rør (gerne en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel cupcakesdejen i 12-15 cupcakesforme (gerne en fast cupcakesform med cupcakespapir i). Bages ved 190 garder varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.
Lemoncurd
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smørret og rør det ud i massen. Stil citroncreme på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 minutter). Kom citroncremen op i en sprøjtepose, og klip et passende hul. Placer en lille “klat” lemoncurd i midten på toppen af hver cupcakes (ca. på størrelse med en tommelfinger).
Marengs
Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt en rosette rundt om lemoncurd’en. Brænd evt. marengsen med en gasbrænder. Pynt af med en stedmorblomst eller hvad du lige har.