Citrontærter med kirsebær og marengs
25. august 2017

Citrontærter med kirsebær og marengs

6 små portions citrontærter eller 1 stor citrontærte

Ingredienser

MØRDEJ

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

CITRONCREME MED KIRSEBÆR

1,5 blad husblas
1,5 dl citronsaft (ca. 4 øko citroner)
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 æggeblomme
30 g smør, koldt
100 g kirsebær, friske

SALTET MARENGS

150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk havsalt

I ØVRIGT

kirsebær, friske

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og tryk den lidt flad. Læg den på køl i mindst 1 time. Del dejen i 6 dele, og rul hver del ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen i 6 små tærteforme (diameter ca. 8 cm), og fjern overskydende dej ved at rulle kagerullen hen over tærteformenes kant. Fyld sølvpapir i formene og herefter linser eller bønner. Blindbag tærterne i 7-10 minutter ved 180 grader varmluft. Fjern sølvpapir og linser eller bønner og bag dem færdig i ca. 7 minutter. Lad dem køle af. Fyld tærterne med lige meget karamel med pistacienødder.

2
CITRONCREME MED KIRSEBÆR

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Bring citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Fjern stenene fra kirsebærrene og skær kirsebærrene i mindre stykker. Placer dem i de bagte tærter og hæld citroncremen henover – stil tærten på køl i 1 timer.

3
SALTET MARENGS

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Hæld marengsen på sprøjtepose med en tylle (med lang revne (se billede). afsæt en fin bølget streg ned over tærten.

4
I ØVRIGT

Pynt af med friske kirsebær.

Min yndlingstærter: Citrontærte med kirsebær og marengs

Citrontærter er en af mine yndlingstærter! Elsker den syrlige citroncreme. Jeg har tvistet den klassiske udgave med lidt friske kirsebær. Citrontærter med kirsebær og saltet marengs – MUMS siger jeg bare.

De søde kirsebær klæder den syrlige citroncreme og den fløjsbløde marengs med et tvist af salt, og ikke mindst den smørbagte og sprøde mørdej.

Har du ikke 6 små tærteforme, kan du sagtens anvende en stor tærteform (22-24 cm i diameter).

Opskriften og foto er taget og udviklet til Sara Jessen fra Skovdal & Skovdal ifm hendes afsluttende eksamen.

citrontærte tærte kirsebær citron marengs

GemGem