24. juni 2016
Cookies
25 cookies
Ingredienser
Cookies
125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str. M/L
1/4 tsk salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
150 g chokolade (bruger både mælkechokolade og mørk chokolade)
100 g hasselnødder
Fremgangsmåde Udskriv
Cookies
Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt ægget og salt, og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og hasselnødderne groft, og ælt det i dejen. Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Jeg placer 9 klumper på hver bageplade ad gangen (de flyder nemlig ud). Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter. De skal være gyldnede i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
De kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt position, og hav altid lidt lækkert i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt.
Lækre cookies
Cookies er en fantastisk opfindelse og en super nem snack til dine gæster eller bare dig selv. Jeg kan virkelig godt lide at have cookies i min fryser eller i kagedåsen, hvis man pludselig får gæster. Denne opskrift på cookies er lige til og på mange måder en grundopskrift, som du kan lege med. Fyld dine yndlings nødder, chokolade, tørrede frugter eller andet i – gør som du øsnker.