Dagbog og tanker bag program 3
23. september 2015

Dagbog og tanker bag program 3

fastelavnsboller_1

Så rundede vi også program 3, som man bare må sige jeg elskede!! Jeg vil igen komme med en lille dagbog og tanker bag program 3.

Så fedt med masser af sprøjteteknik og mormor som hovedtema! Min indre mormor var i himlen! Jeg er endnu engang rigtig godt tilfreds med mig selv og glæder mig over jeg er gået videre til næste uge – Fransk tema.

Det var lidt særligt for mig at forberede mig til program 3. Temaet var mormor og temaet handlede også om sprøjteteknik, som I sikkert husker lavede jeg mormor-roulade i program 1 og sprøjteteknik på min Minnie Mouse kage i program 2, så følte lidt jeg skulle komme op med noget andet, men temaet lød som det gjorde – så jeg kom i den grad på arbejde – det blev tænkt mange tanker den uge!!

ditte_julie_jensen

 

Som de foregående gange måtte jeg igen runde min skønne veninde og hendes salon dagen inden afgang til det jyske! Den tøsehygge og det at blive forkælet efter en stresset uge, og de støttende ord hun gav mig med på vejen, ville jeg ikke være foruden! Så derfor besøgte jeg igen Hos Tina. Tak for flotte negle, ro, støtte og hygge inden afgang- betød langt mere end jeg gav udtryk for!!!!!!!!!!! Neglene passede naturligvis til mormor-temaet 😉 Bum de er fine!
hostina 
hostina_negle

Jeg havde besluttet mig for et særligt fastelavnsbolle/mormor-tema, så jeg måtte også forbi en anden skøn veninde og låne en masse lækkert pynt, opsats og porcelæn til mit arrangement i teltet. Tænk at være så heldig, at man har en veninde som laver ens negle, og en veninde, som har en lækker brugskunst shop Mostersskur.dk, hvor jeg kunne låne en masse lækkert – også stor tak til dig Jannie!! TAK

Dag 1:

Jeg læse utrolig meget om fastelavnsbollens historie, idet temaet ”mormor” for mig handlede/handler om gamle dage – så ønskede virkelig min fastelavnsbolle skulle have lidt historie med i sin opbygning og indhold! Jeg læste mig frem til, at fastelavnsbollen var en festlige spise og rigmands spise, som man i gamle dage spiste på askeonsdag, dagen før fasten. Så derfor er mine fastelavnsboller virkelig nogle med gods i! Man skal være klar til at faste bagefter. Så mæt det skulle man i den grad blive!
fastelavnsboller  fastelavnsboller_2

Dengang jeg var lille holdte jeg altid fastelavn i Det Gamles By (et plejehjem i København), hvor min mor arbejdede. De ansatte og beboerne holdte fastelavn for os børn. Så i den forbindelse kunne jeg ikke lade være med at tænke, “mormortema og fastelavn – sjov kombi, også alligevel ikke helt” – for så slog det mig “jeg skal da holde fastelavn for alle beboerne på plejehjemmet”. Jeg vil give dem en masse tilbage, for alt det de gjorde for os børn!! Derfor pyntede jeg op, som jeg gjorde og pyntede mine fastelavnsboller med små marcipanlåg med håndmalet blomster. Rigtig mormoragtigt – hvis du spørger mig :D. Det gjorde mig så glad ved tanken om, hvorfor jeg bagte dem, at jeg sådan ville ønske det var virkelighed!!!! Jeg var selvfølgelig lidt træt af de små revner mine fastelavnsboller fik i teltet, men pynten og smagen fejlede ikke noget, og jeg fik dejlig positiv ros fra Mette og Jan både på smag og udseende (hvis vi ser bort fra revnerne).
fastelavnsboller_4  
Den hemmelige udfordring – ved slet ikke hvor jeg skal starte!!! For selve ideen bag er jeg faktisk helt vildt glad for, og synes rigtig godt om den, MEN hold nu kæft (ja undskyld), hvor blev vi alle lige paf og panikslagene på én gang!! Det kom bag på os alle – men da så endelig roen var faldet over én og tiden startede måtte jeg jo få det bedste ud af det! Så jeg lavede en af mine ynglingskager ”en Christianhavner kage” bare meget mere a la Ditte.

Bundene drillede mig meget 🙁 Så resultatet og placeringen hang sammen, desværre. Jeg var ikke tilfreds med mit resultat! Mette sagde heldigvis noget rigtig sødt: ”Den som har lavet denne kage, skal virkelig arbejde videre med den, for smagen fejler ikke noget”. Og der vil jeg hermed gøre! Så inden længe kommer min nye version af en Christianhavnerkage op på hjemmesiden – det fortjener den trods alt! 🙂
Christianhavnerkage Christianhavnerkage_1

Dag 2:

Se lige engang! Vinderslevholmen Slot er virkelig et meget meget smukt sted – nød virkelig at komme her hver eneste morgen. Jeg sagde til mig selv efter første program “får du nogensinde en depression, så sætter du dig ind i din bil og kører til Vinderslevholm Slot med det samme!” Man bliver så glad af de smukke omgivelser.

Dittejuliejensen  
Min lagkage – Granma Rhubarh –  er en ren fortolkning af min barndom – for mig er mormor/min barndom = makroner, rabarbergrød, sandkage, ymerfromage og citronfromage – derfor har jeg prøvet at lave en lagkage på bedste mormor-manér 🙂 Ren kærlighed til mormor-temaet!. Min indre mormor er LYKKELIG!!!! Alle de blomster, flæser, blonder mv. – jeg er i himlen!!!! 😀 Kagen skulle være en hyldest til min mormors vindueskarm, som på klassiskvis den gang man havde gardinet sidende midt på vinduet via en lille stang. Der var godt med flæser og blonder i min mormors vindueskarm samt blomster. Jeg har virkelig øvet mig på min lagkage mange gange og den udtryk virkelig virkelig mange gang! Det var vigtigt for mig, at få lidt anden højde på kagen, få lavet de her smørblomster på en lidt anden måde end som i første program, og få STIL over kagen. Man skulle ikke være i tvivl om, hvem der havde lavet den – jeg er glad for min lagkage og igen LYKKELIG over dommernes ord!!
mormorkage_1 
Alt i alt, har jeg virkelig hygget mig ved at skulle lave mormortema – det har som altid været en stor udfordring, men glæden til mine kager denne gang har været stor! En glad og stolt Ditte, som er gået videre til næste uge……!

Jeg håber I synes det er sjovt at læse lidt om mine forberedelser og mine tanker bag hvert program!

GemGem