Dagbog og tanker bag program 4
30. september 2015

Dagbog og tanker bag program 4

Den_store_bagedyst8

Bonsoir et bienvenue à la française! (God aften og velkommen i det franske)

Så nåede jeg til program 4, hvor opgaven hed “FRANSK”, og jeg skal lige love for, at jeg har været på opdagelse i det franske køkken! Vi skulle lave en “Charlotte Royal” som favoitbagning. En Charlotte royal er en rouladekage med en mousse indeni. Jeg synes i første omgang ikke særlig godt om kagen og slet ikke om dens ydre. Men opgaven var stillet og så handlede det om, at få den Charlotte Royal til at være min kage 🙂

Jeg valgte at bruge pærer, timian, champagne og nødder – meget fransk, hvis I spørger mig. Jeg ville gerne ramme nogle meget sarte farver og give min Charlotte Royal et meget forfinet udtryk. Jeg forestillede mig;

Jeg sidder på en fortorvscafé i det franske latinerkvarter i Paris, har lige købt et stykke kage og et lille glas champagne, solen skinner mig i ansigtet og jeg nyder momentet og smagene i fulde drag.”

Smagen skal være dessertagtig, smage af mere og de små bobler skal springe i munden på en. Sådán skulle være min Charlotte Royal være! Jeg var oprigtig glad for smagen og dens udseende. (Dog lidt ked af, at den var lidt mere flad i teltet, men da jeg øvede den derhjemme). Mette og Jan kunne godt se mine tanker bag kagen og sagde, at de følte bestemt de var der i Paris på fortorvscaféen med mig. Det gjorde mig virkelig glad! Det betyder så meget når alle ens ideer bliver set og giver mening for dommerne, lige i det øjeblik de smager på ens kage.


Den hemmelige udfordring må man bare sige, igen gav mig kamp til stregen! SHIT hvor jeg dog bare ikke er en brødbager! Jeg er oprigtig ikke god til brød og hele processen bag et godt brød. Det siger mig ikke så meget og dermed heller ikke noget, jeg sætter mig sådan vildt meget ind i. Det kunne desværre ses.. Jeg vidste godt, at der på et eller andet tidspunkt i Den Store Bagedyst, ville komme en udfordring med brød, men ja, interessen er bare ikke så stor for lige den del :-/ Vi skulle selvfølgelig lave baguettes, og hold nu op det var lidt af en gyser!!! 😀 Jeg havde ingen idé om, hvor lang tid sådan nogle små venner skulle bage. Heldigvis for mig, havde de andre også udfordringer med dem. Alene dét, at man skulle “folde” dem var et helt nyt begreb for mig. Jeg lærte virkelig meget af udfordringen og vil helt sikkert prøve at lave dem igen på et tidspunkt (læs; en dag langt ude i fremtiden)

Ditte Julies Baguette i Den Store Bagedyst

Ditte Julie sammen med to andre deltagere i Den Store Bagedyst.

Denne uges MESTERVÆRK skulle være en “Omelette en Surprise” også kendt som “Baked Alaska”. BUM for en vild og meget spændende kage! Endnu en kage jeg aldrig rigtig havde hørt om før (kun som baked alaska) og ej heller tidligere havde kastet mig ud i. Det handlede igen for mig om, at den skulle bestå af nogle klassiske franske råvarer og alle tankerne omkring kagen/isbomben skulle ose af Frankrig! Jeg havde besluttet mig for, at lave en klassisk fransk citrontærte og fransk chokoladetærte om til en Omelette en surprise og prøvede derfor virkelig mange forskellige smagssammensætninger af. Udfordringen var, at både citron og mørk chokolade er meget bitre smage og jeg skulle derfor ramme en behagelig og god nuance i smagen. Jeg valgte til sidst at lave en chokoladebund med ristede hasselnødder, en citroncreme som skulle være meget syrlig og en citronparfait is som havde en mild (men fed) citronsmag. Parfait is er fransk, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle vælge en sådan slags is 🙂

Opskrift på min Citrón surprise findes

En baked Alaska med citron på et fad.

Jeg er meget MEGET glad for resultatet af smagen og hele kagen i sin helhed. Jeg synes altid det er sjovt at lege med idéen om, at kagens ydre fortæller lidt hvad man kan forvente indeni kagen. Derfor valgte jeg at lege med lidt gul pastafarve i min marengs som jeg havde saltet en smule, for at give noget modspil til de meget søde og sure i min iskage. Men, men, men… Hvorfor valgte jeg dog i teltet, at slutte af med min bundselbrænder – DUMT!!! Især fordi jeg havde valgt at bage min Omelette en surprise i ovnen og derfor kom der nogle dumme brændte pletter på kagen. ØV! Heldigvis blev det overskygget af, at Mette og Jan udbrød: “det er jo drømmespise det her!”, da de smagte min kage. Jeg blev så rørt, glad og mega stolt af mig selv. Tænk at få sådan nogle ord med på vejen fra de to 🙂

Igen gik jeg heldigvis videre til næste uge med masser af glæde og stolthed. Jeg er stolt af mig selv, og føler helt bestemt jeg gjorde det godt i denne uge.

Vi ses igen i næste uge 🙂

Lidt stemningsbilleder fra det lille telt :

Den_store_bagedyst2 Den_store_bagedyst1 Den_store_bagedyst3 Den_store_bagedyst4

GemGem