Dagbog og tanker – SEMIFINALE
21. oktober 2015

Dagbog og tanker – SEMIFINALE

Den_store_bagedyst4Dagbog og tanker – SEMIFINALE

Dag 1:
Jeg følte mig så heldig i dagene op til, at vi skulle optage program nr. 7. Tænk engang – så skulle jeg i gang med at tænke på ideer til en semifinale! Wow, det var stort! Semifinalens tema hed ”kreativ – farver og striber” så jeg tænkte, at der var frit valg på alle hylder 🙂 (næsten da)

Første opgave lød på, at fortolke en klassisk dessert i en kage, og hvad skal man så lige vælge?! Der er jo et utal af muligheder, men jeg er fuldstændigt vanvittigt forelsket i banankager, så jeg valgte en klassisk dessert – Banana split! Jeg ville prøve at få så mange elementer med ind i kagen som muligt. Naturligvis: banan, chokolade, nødder og karamel, men også vaniljecreme med cognac så det blev en voksenudgave.

For lige at give jer indblik i sådan en proces frem til den endelige kage, kommer her en lille beskrivelse af, hvordan jeg fandt de rigtige smage osv.:

Først lavede jeg banankagen. Også lavede jeg 3 forskellige vaniljecremer med congac og 3 forskellige slags nøddekaramel-cremer. Derefter satte jeg ”lidt af den” sammen med ”lidt af den” og fortsatte sådan på kryds og tværs indtil jeg fandt den rigtige sammensætning. Nogle smage var for salte sammen og andre for søde. Smagsnuancen skulle spille 100% så jeg måtte prøve mig frem. Da cremen var fundet til banankagen, var næsten step at finde frem til den rigtige bagning af bundene. Det var her vigtigt at få dem helt perfekte for at de var luftige og lette men samtidigt skulle kunne holde nøddekaramellen og selve kagen og ikke falde sammen. Bundene bagte jeg over 2 omgange for at de blev som jeg ville have dem. Hold nu op for et arbejde! 😀 Men jeg var meget lykkelig og tilfreds med smagen og det endelige udsendelse af min banana split-kage. Jeg håbede virkelig at dommerne ville kunne lide den lige så meget som mig. Og det viste det sig heldigvis, at de kunne! Al rosen fra Mette og Jan rørte mig meget, fordi jeg virkelig havde kæmpet for at ramme noget særligt med denne kage! Jeg var faktisk rørt til tårer – tænk sig en gang, man kan blive så rørt! Men i ugen op til hvert program, og nok særligt semifinalen, lagde man så mange timer. Bagte mellem 7-12 timer pr. dag – så det var som at have afleveret en skoleopgave og få et 12-tal 😀 Fedeste følelse altså ! GLAD.dk

Den hemmelig udfordring blæste mig helt bagover. Jeg har tidligere følt meget panik over den hemmelige udfordring, men denne gang var noget særligt. Ind kommer DYGTIGE Mads fra Konditorlandsholdet og fortalte os, at vi skulle lave hans fortolkning af en ”banana split” (lidt sjovt – hvor pudsigt vi begge havde fortolket en banana split). Jeg blev ramt af angst for at ødelægge hans værk, men også for, at jeg skulle fucke det hele op netop nu i semifinalen. Mads var en virkelig skøn gut, og var og er FULDSTÆNDIG vanvittig dygtig!!! Jeg havde lige arbejdet med tempereret chokolade i min egen favoritbagning, så den burde ikke have givet mig problemer, men sådan skulle det åbenbart ikke være… Jeg kan intet positivt at skrive om den hemmelig udfordring. Det var bare så latterligt irriterende, at det ikke skulle lykkedes for mig denne gang. Især eftersom jeg havde vundet de 2 tidligere udfordringer – ÆV!! Og undskyld Mads 😀
Den_store_bagedyst9 Den_store_bagedyst8
Dag 2:
Jeg havde glædet mig meget til dag 2, og var SÅ klar og frisk til at bage mig ind i finalen! Jeg synes selv jeg havde tænkt kreativt, tænkt farver, former og anderledes ind i min kage. Kagen skulle være en fortolkning af min kæreste Marck og mit eventyr da vi første gang rejste til Bali i Asien som blev starten på vores mange rejser gennem Thailand, Malaysia, Vietnam, Cambodia og Indonesien. Vi rejste ca. 4-8 uger om året 4 år i træk og opbyggede et endnu stærkere bånd til hinanden. Karla, vores datter, kom til verden efter vores seneste rejse og har derfor holdt en pause med længere rejser. Lige nu glæder vi os til, at vi snart skal afsted igen i 2016 😀 Sorry – tilbage til kagen, kagen skulle være en solnedgang på Bali, hvor en sol går ned i en anden sol inde i kagen. Smagene er meget tropiske og består af ananas, ananaskirsebær, mango, lime og kokos. Som en ægte bid af Asien, frisk, syrligt og lækkert!

Jeg synes helt oprigtigt, at min kage var fin, og meget ”mig”. Den smagte meget frisk og surt, som et stykke af frisk frugt i varmen på stranden. Jeg havde virkelig arbejdet med kagen og dens smage så jeg kunne være stolt af hvad jeg afleverede til dommerne. Måske det var et dumt valg med hensyn til min form. I hvert fald ville den ikke, som den ellers havde gjort derhjemme, da jeg stod i teltet og lavede den. Derfor fik jeg lidt kritik af Mette, desværre.

Da Mette, Jan og Timm skulle evaluere i deres telt var de væk MEGET længe! Så længe, at vi alle sammen kunne pakke vores køkkener helt ned og gøre rent inden de var tilbage med afgørelsen. Det havde vi aldrig prøvet før! De måtte virkelig havde diskuteret tingene igennem meget. Vi havde alle sammen lavet småfejl, men også noget rigtig flot og vellykket, så jeg havde ingen anelse om, hvordan deres beslutning ville ende. Men må indrømme jeg faktisk ikke følte mig i fare.

   Tropical_sunset_kage2

Da Timm ikke nævner mit navn som en finallist til næste uge, går klappen ned! Jeg vidste helt oprigtigt ikke, hvad jeg skulle føle, gøre eller sige. Men jeg følte på ingen måde, at det var min tur til at forlade det telt! Jeg havde virkelig ikke set det komme, og var på ingen måde forberedt. Jeg var helt i chok! Det gik længe før jeg faktisk bliver ked af det over deres valg, og ked af, at jeg ikke skal i finalen og kæmpe om at vinde Den Store Bagedyst. Det troede jeg, at jeg skulle, og jeg havde i den grad håbet jeg kunne få lov og kæmpe om, at vinde hele pisset 😉 Men nej, min rejse i Den Store Bagedyst skulle slutte her 🙁 – KÆMPE ÆV!

Tanker:
Der gik mange dage, hvor jeg var meget trist og levede i en lille boble. De dage kan nogle gange stadig godt komme fordi det faktisk først er i dag, at virkeligheden har ramt mig. Det er i dag jeg har skal vise alle jer, mine venner/veninder, familie og bekendte, hvornår min rejse skulle stoppe. Det er faktisk lidt svært. Især fordi jeg på en måde gennemgår alle de tanker og følelser igen som jeg allerede har haft én gang før. Og ikke mindst, møder folks reaktioner. Men når det så er sagt, så må jeg også sige min deltagelse i Den Store Bagedyst har givet mig ubeskriveligt meget. Jeg føler allerede jeg har vundet noget med min deltagelse, selvom jeg ikke har vundet titlen som vinder af bagedysten, har jeg vundet noget andet! Jeg er virkelig stolt af mig selv! Jeg kan se, hvor meget jeg har lært, nåde personligt og fagligt! Synes det er sejt, hvad jeg har kunne levere under sådan et press, og det vil jeg tage med mig, i det “virkelige liv”. Jeg har gjort mit bedste, jeg har været kompromisløs, når det kom til at bruge samme råvarer flere gange, udvikle mig selv, udfordre mig selv, og ikke mindst holde fast i min stil, trods opgavernes mange forskelligheder! Jeg har vundet 2 mesterbagertitler og 3 af de hemmelige udfordringer. Jeg har hele vejen igennem været tro mod min slev. Selvom jeg ikke er gået i finalen, er jeg SKIDEHAMRENDE stolt af mig selv 🙂 !!!

MEN ja, rejsen i Den Store Bagedyst slutter her i semifinalen, men mit kage-eventyr er heldigvis først lige startet, og om meget kort tid kan jeg dele mit nye kage-eventyr med jer!!! Jeg glæder mig helt vanvittigt meget og jeg håber meget på, at I vil fortsætte med at læse med og følge mine kage kreationer- for jeg kan slet ikke vente med at fortælle jer om det!

På gensyn i næste uge – bare på en lidt anden måde 🙂 🙂 🙂
Den_store_bagedyst10

GemGem