1. september 2017
Dessert til morgenmad // Regnbue chiagrød med kakao, vanilje og hindbær
2 personer eller 2 dage
Glutenfri
Sukkerfri
Ingredienser
Kakao chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk med kakao smag
1 spsk skyr
Vanilje chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk med vanilje smag
1 tsk vaniljepulver
1 spsk skyr
Hindbær chiagrød
1 spsk chiafrø
1,5 dl sojamælk neutral eller mandelmælk
2 tsk hindbærstøv
1 spsk skyr
Fremgangsmåde Udskriv
Kom sojamælkmælk/mandelmælk og chiafrø op i en bøtte – hver sin bøtte. Pisk det let sammen og pisk et par gange inden bøtten med chiagrød sættes på køl natten over (pisk vaniljepulver i den med vanilje og hindbærstøv i den med hinbær). Om morgen røres grøden op med skyr. Anret med kakao chiagrød i bunden af et glas eller skål. Herefter vanilje chiagrød og til sidst hindbær chiagrød.
Pynt af med kakaonibs, lidt bær/tranebær og hindbær (hvad du har).
TIP – det er vigtigt du pisker i chaigrøden for at undgå, at chiafrøene falder til bundes og bliver en stor geléklat. Pisk derfor let i mælken med frø et par minutter inden den stilles på køl. Brug et piskeris.
En morgenmadsherlighed – regnbue chiagrød
Jeg kan simpelthen ikke få nok af denne lille morgenmadsherlighed! Dessert til morgenmad nu som regnbue chiagrød med kakao, vanilje og hindbær.
Chiagrød på denne måde er som at spise dessert til morgenmad (hvis du spørger mig). Jeg synes det er så lækkert for øjet og ikke mindst min mave. MUMS! Jeg gik og handlede med Karla og fik et flash back til barndommen da jeg så en vanvittig dårlig regnbueis bøtte. Fik straks tanken “regnbuechiagrød”.
Nu har jeg ret mange forskellige variationer af sojamælk, havredrik og mandelmælk, brug hvad du synes og bedst kan lide. Alm. komælk kan også anvendes.