3. oktober 2023
Donuts med vanilje og hvid chokolade
12 styk
Ingredienser
Donuts dej
1 god vaniljestang
130 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
100 g smør, smeltet og let afkølet
170 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knvsp muskatnørd
80 ml piskefløde
Hvid chokoladeganache
1 dl piskefløde
180 g god hvid chokolade
1/2 tsk guldstøv
I øvrigt
påskeæg med chokolade
hakket hvid chokolade
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Donuts dej
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt fløden og rør forsigtigt sammen. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel halvdelen af dejen i formene til kanten. Bag dem ved 190 varmluft i ca. 10 minutter. Gentag til du har 12 donuts. Lad dem køle af på en bagerist.
Hvid chokoladeganache
Vand fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde henover chokoladen og rør det sammen med en dejskraber. Tilsæt gulddust og rør det sammen.
Dyb donuts i chokoladen, når den har sat sig en lille smule (men stadig flydende).
I øvrigt
Pynt af med påskeæg, chokolade og guldstøv – eller det du lige har. Nu er det påske, derfor er mine med påskeæg.
Bagte donuts
Bagte donuts med masser af vanilje, og en hvid chokoladeganache med et strejf af guld – mums de er gode. Faktisk overraskende gode, når man tænker på de er bagt.
Jeg vil anbefale dig, at lave disse donuts, samme dag de skal nydes. De er ikke lige så saftige som stegte donuts er. Men stadig gode og svampede af en bagt udgave at være. MUMS !!! – hvis du ikke har donutforme, kan du sagtens lave dem i muffinsforme.