Donuts med vanilje og hvid chokolade
15. april 2017

Donuts med vanilje og hvid chokolade

12 styk

Ingredienser

Donuts dej

1 god vaniljestang
130 g lyst rørsukker
2 æg, str M/L
100 g smør, smeltet og let afkølet
170 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
1 knvsp muskatnørd
80 ml piskefløde

Hvid chokoladeganache

1 dl piskefløde
180 g god hvid chokolade
1/2 tsk gulddust/guldstøv

I øvrigt

påskeæg med chokolade
hakket hvid chokolade
gulddust/guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Donuts dej

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og luftig æggesnaps. Vend det smeltede og afkølet smør i. Bland hvedemel, bagepulver og krydderier og sigt det i dejen. Tilsæt fløden og rør forsigtigt sammen. Kom dejen i en pose og klip et lille hul for enden. Spray formen med sprayfedt og fordel halvdelen af dejen i formene til kanten. Bag dem ved 190 °C varmluft i ca. 10 min. Gentag til du har 12 donuts. Lad dem køle af på en bagerist.

2
Hvid chokoladeganache

Vand fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme fløde henover chokoladen og rør det sammen med en dejskraber. Tilsæt gulddust og rør det sammen.

Dyb donuts i chokoladen, når den har sat sig en lille smule (men stadig flydende).

3
I øvrigt

Pynt af med påskeæg, chokolade og guldstøv – eller det du lige har. Nu er det påske, derfor er mine med påskeæg.

Bagte donuts

Bagte donuts med masser af vanilje, og en hvid chokoladeganache med et strejf af guld – mums de er gode. Faktisk overraskende gode, når man tænker på de er bagt.

Jeg vil anbefale dig, at lave disse donuts, samme dag de skal nydes. De er ikke lige så saftige som stegte donuts er. Men stadig gode og svampede af en bagt udgave at være. MUMS !!!  – hvis du ikke har donutforme, kan du sagtens lave dem i muffinsforme.

donuts_ditte_julie3

donuts_ditte_julie2