Fødselsdagsmuffins med bær og hampefrø
3. maj 2017

Fødselsdagsmuffins med bær og hampefrø

22-24 muffins 

Ingredienser

Muffins

1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
60 g smør, blødt
180 g FINAX, hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
90 g FINAX, hampefrø
125 g hindbær, friske
125 g blåbær, friske

Fremgangsmåde Udskriv

1
Muffins

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og fint revet citronskal op i en røreskål, og rør (gerne en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt imellem hver hældning. Vend hampefrø i dejen. Fordel dejen i 24 store muffinsforme (brug gerne en fast aluminiumsform til 12 muffins). Fordel 2 hindbær i 12 af dine muffins og 2 blåbær i de sidste 12 muffins og pres dem let ned i dejen. Bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad dem køle af i formen.

Dekorer med de sidste hindbær og blåbær. Drys af med flormelis.

Nemme fødselsdagsmuffins

Nemme, enkle men velsmagende fødselsdagsmuffins med bær og hampefrø. Hampefrø har toner af nødder, og smager helt vildt godt! Så lækkert i bagværk. Muffins høre sig til, når der holdes fødselsdag eller bare holdes fest. Muffins er en nem og enkel lille kage, som altid er dejlig børnevenlig.

Finax sætter fokus på fødselsdagsopskrift – hvorfor jeg også har udviklet en fødselsdagslagkage med vanilje og jordbær – du finder opskriften her.

Opskriften er udviklet til og betalt af Finax.

Fødselsdagslagkage_Ditte_julie6

Skærmbillede 2017-05-01 kl. 20.51.31

 

GemGem