24. juli 2016
Glutenfri brombærlagkage med pekannødder
Glutenfri
4-6 personer
Ingredienser
Saltkaramel
1 dåse chokolade kondenseretmælk
1/2 tsk havsalt
Pekannøddebund
90 g past. æggehvider (3 æggehvider)
85 g lyst rørsukker
100 g pekannødder
1/2 tsk bagepulver
1/2 vaniljesukker
Brombærmousse
1,5 blade husblas
1/2 vaniljestang
1,5 spsk lyst rørsukker
150 g brombær
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf
1,5 dl piskefløde
Pynt
lidt brombær eller solbærstøv
5 brombær, friske
lidt salt karamel
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
Saltkaramel
Kog dåsen i en gryde i mindst 3 timer under låg. Dåsen skal konstant være dækket af vand. Når dåsen har kogt færdig stilles den på køl. Kom karamellen op i en skål og rør karamellen glat og tilsæt salt.
Pekannøddebund
Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak pekannødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede pekannødder med bagepulver og vaniljesukker. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed). Kom nøddemassen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Beklæd formen med kageplast og kom bunden tilbage i formen. Smør et lag saltkaramel udover bunden.
Brombærmousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, brombær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. (gem brombærerne og kom dem ovenpå kagen – karamellen). Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme brombærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med brombærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld moussen udover kagen, og stil kagen tilbage på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Pynt
Befri kagen fra springformen og kageplast og placer kagen på et fad. Kom lidt brombær støv op i en lille sigte og drys et lag ovenpå kagen. Pynt kagen af med friske brombær, saltkaramel og spiselig blomster.
Glutenfri brombærlagkage med pekannødder
Lækker glutenfri brombærlagkage med pekannøddebund og saltkaramel. Som bestemt smager af mere! Jeg synes det er fantastisk afprøve nogle glutenfrie opskrifter, i et håb om at få lidt flere til at bage 🙂 Lavede kagen her til mine svigerforældre, da jeg skulle teste bunden af. Min svigerfars ord “den smager forbandet godt, nej ulækkert godt” – sød svigerfar !! DU må heller selv prøve kagen.