Julemazarin med amarenakirsebær
11. december 2019

Julemazarin med amarenakirsebær

8-10 personer
Glutenfri

Ingredienser

Vaniljemousse

2 blade husblas
15 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1,5 dl piskefløde
1 dl kefir

Glutenfri Mazarin

100 g lyst rørsukker
50 g brun farin
200 g marcipan
200 g smør, blødt
2 tsk vaniljepasta
1 tsk cake factor, kagekrydderi
4 æg, str. M/L
100 g mandelmel
50 g mandelsplitter
20 hele amarena kirsebær

I øvrigt

100 g marcipan
rød og grøn pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
vaniljemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun sukker, vaniljepasta og 0,5 dl fløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellem- tiden den resterende 1 dl piskefløde til en let flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør kefir heri. Vend flødeskummet i lidt ad gangen, så du ikke slår for meget luft ud af skummet. Hæld moussen op i formen (her er brugt by Ditte Julie rund form med bobler). Stil kagen på frost i 3 timer eller indtil den skal bruges.

2
Glutenfri Mazarin

Pisk sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være klumper i dejen. Tilsæt vaniljepasta og krydderi. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Tilsæt mandelmel, og herefter mandelsplitter og vend det hele forsigtigt sammen. Smør dejen ud i en kagering eller springform (20/22 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Halver kirsebærrerne og placer dem i dejen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Bunden er færdig, når den giver efter ved et let tryk. Lad den køle helt ned.

3
I øvrigt

Ælt grøn og rød pastafarve ind i marcipanen. Udform/udstik blade af den grønne marcipan og tril små kugler af den røde samt lav. evt. en sløjfe.

Befri kagen fra formen og placer den på kagefadet. Befri moussen fra formen og placer den på kagen. Dekorer kagen med marcipan – brug billedet til inspiration.

Greengate

Julestemningen pibler ind af alle sprækker og spreder sig blandt os. Kan I mærke det? Det er den hyggeligste tid på året. Selvom det er allermørkest lige nu, og det rusker udenfor, hygger vi indenfor med lys, varme og nærvær. Jeg elsker det!

Og med hygge, nærvær, en dampende varm kop te og familien samlet hører der sig selvfølgelig hjemmebag til. Derfor har jeg bagt denne glutenfrie julemazarin med amarenakirsebær. Den er saftig, frisk og mild – og så kan de fleste være med, da den er glutenfri.

Jeg serverer min kage på de yndige julestel fra Greengate. Stellet hedder Joselyn, og man kan simpelthen ikke andet end at elske det. Det oser af julehygge og indbyder virkelig til en varm kop te eller kakao og kage. Så hop i køkkenet med jer.

Reklame for Greengate

julemazarin

 

julekage kage glutenfri