Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)
1. november 2017

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)

Glutenfri
Sukkerfri
6-8 personer

Ingredienser

NØDDEBUND

100 g hasselnødder (eller din yndlings nød)
100 g æggehvider
100 g kokossukker
1 tsk bagpulver

CHOKOLADECREME

150 g god mørk chokolade, 80 %
3 æg, str. M/L – delt i hvider og æggeblommer

I øvrigt

4 figener
chokoladekrymmel lavet med bronzedust

Fremgangsmåde Udskriv

1
NØDDEBUND

Blend hasselnødderne fint. Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt kokossukker, og pisk det herefter til en sej marengs. Vend bagepulver sammen med de hakkede nødder og vend det i marengsen. Del massen i to, og bag to nøddebunde (20 cm i diameter). Bag bundene ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad bundene køle af.

2
CHOKOLADECREME

Smelt chokolade over vandbad. Rør herefter æggeblommerne i den smeltede chokolade (kan være de skal piskes i). Pisk æggehviderne luftige og vend dem i chokolademassen.

3
Samling

Placer en nøddebund i et fad og smør halvdelen af chokoladecremen ud over bunden. Placer den anden nøddebund herpå. Smør de sidste chokoladecreme på bunden.

4
I øvrigt

Pynt kagen af med figener og lidt bronzefarvet chokoladekrymmel.

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme. Denne nøddekagen er lavet uden brug af raffineret sukker. Tina Lykkegaard og jeg har lavet denne nøddekage med kokossukker for at opnå sammen luftighed i kagen/bundene, som når der bruges raffineret sukker. Du kan også anvende sødemiddel, hvis den skal være 100 % sukkerfri.

En rigtig efterårs/julekage med en vanvittig god smag af chokolade og figener. Du kan også bruge friske bær, appelsiner eller det du aller bedst kan lide. Vi var selv meget overrasket over smagen, og I følge os, er denne kage kun beregnet til 2 😉 hihi !! MUMS en lækker nøddekage.

Skærmbillede 2017-11-01 kl. 09.28.44

GemGem