Glutenfri påskeæg med rabarber, pistacie og citron
27. marts 2019

Glutenfri påskeæg med rabarber, pistacie og citron

5 påskeæg
Glutenfri

Ingredienser

GLUTENFRI PISTACIEINDLÆG

25 g pistacienødder
25 g mandler
25 g flormelis
25 g æggehvider
1 tsk flormelis
1 nip salt

RABARBERKOMPOT OG RABARBERMOUSSE

400 g rabarber
1 god vaniljestang
170 g rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft
2 blade husblas
2 dl piskefløde

IØVRIGT

chokolade velvet spray
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
GLUTENFRI PISTACIEINDLÆG

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og pistacie-mandelmelet i marengsen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir og bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter.

2
RABARBERKOMPOT OG RABARBERMOUSSE

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Tag gryden af varmen. Lad det køle helt ned. Blend kompotten, så den er helt lind. Støb 10 halvkugler (2 cm i diameter) i en silikoneform og placer en pistaciebund på 5 af dem. Lad halvkuglerne sætte sig på frost i min. 30 minutter.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm rabarberkompotten forsigtigt op igen, og rør husblassen ud heri. Lad det svale. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt resten af rabarberkompotten i skummet. Gerne af flere omgange, så du ikke slår for meget af luften ud af skummet.

3
Samling

Dyp halvkuglerne uden bund i lidt af moussen og saml en halvkugle med bund og en halvkugle uden bund, så du har en hel kugle med en pistaciebund i midten. Fyld en silikoneform (æg 5×100 ml) med rabarbermousse, så der er 0,5 cm til kanten. Placer en rabarberkugle i midten af hver form, og sæt toppen af silikoneformen på. Fyld mousse i formen indtil den er fyldt helt op, og sæt så mousseæggene på frost i 3-4 timer.

4
IØVRIGT

Befri æggene fra formen, placer dem på en tallerken eller et bræt, du ikke skal bruge. Spray æggene med chokolade velvet spray én af gangen. Pynt til sidst med rød skovsyre.

Greengates påskestel

Påsken banker på døren, og det samme gør påskefrokoster, æggejagt i haven og PÅSKEFERIE. Juhuuu!

For at byde påsken velkommen har jeg lavet påskeæg af rabarbermousse, pistacie og rabarberkompot. Det er små, feminine moussekager, som fint kan være det søde indslag efter en dejlig påskefrokost med familien eller vennerne.

Påskeæggene har jeg serveret på Greengates påskestel. De sarte pastelfarver giver stellet det fine påskeudtryk. For mig er det perfekt til den lille børnefamilie, fordi det er så fint på den børnevenlige måde, og fordi det besidder den hyggefaktor, som påsken også har. Det søde stel giver mig lyst til at dække det fineste påskebord og placere hele min familie om det til en hyggelig påskefrokost med masser af nærvær og lækker mad. Det er det, vores højtider kan: samle familien, om et veldækket bord til masser af nærvær og hygge.

Efter en påskefrokost med alt hvad sådan én indebærer af lækre ting og sager, gør det bestemt ikke noget, at desserten er af den lettere slags. Disse æg med rabarber smelter på tungen, samtidig med at smagen er sød og forfriskende. Server dem, som de er, eller spray dem med chokolade velvet spray, som jeg har gjort. Det giver et superfint finish, men kan sagtens undlades.

Reklame for Greengate

Greengate stel paaske

paaskekage med rabarber og pistacie glutenfri

rabarberpaaskeaeg glutenfri