21. februar 2018
Granola med gojibær og poppet quinoa
1 glas
Holdbarhed: små 3 uger
Ingredienser
Granola
3 dl havregryn (evt. glutenfri)
2 dl mandler (valnødder)
1 dl sesamfrø
1 dl chiafrø
1 dl hampefrø
2-3 spsk honning
1 nip salt
2 spsk poppede quinoa (kan købes i Søstrene Grene)
2 spsk kakao nibs
1 spsk gojibær, tørrede
1 spsk rosiner
Fremgangsmåde Udskriv
Granola
Rør havregryn, mandler, sesamfrø, chiafrø, hampefrø, honning og salt sammen i en skål. Hæld det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen ved 160 garder varmluft i 20 minutter. Tag det ud af ovnen hvert 5. min og rør rundt i det, så ikke det brænder på.
Lad det køle helt af. Rør de øvrige ingredienser i granolaen, og hæld det på glas eller bøtte.
Hjemmelavet granola
Granola er en lækker hjemmelavet musli. Stoltheden stiger altid, når vi laver tingene selv. Og så kan du lave din musli lige som du selv ønsker det og evt. har i dine skuffer og skabe. God måde at undgå madspild.
Jeg kunne godt tænke mig at lave noget med en masse gode omega3 fedtsyrer, idet min hud godt kunne bruge meget mere omega3. Derfor kom jeg en masse chiafrø, sesamfrø og hampefrø i. Har du valnødder, så kom valnødder i istedet for mandler, idet valnødder indeholder en masse omega3. Faktisk indeholder den også en del proteiner, og er dermed mættende og sund.
Du kan også komme mørk chokolade i din kolde musli, og mange andre tørrede frugter. Her får du mit bud på en god opskrift på granola.