
30. juni 2017
Grillet jordbærkage
6 personer
Ingredienser
Jordbærkage
1 færdig butterdej
300 g jordbær, friske
100 g hindbær, friske
50 g sukker
1/2 citron, saften heraf
1 spsk kartoffelmel
lidt frisk kværnet peber
1 æg, til pensling
2 dl creme fraiche, 18 %
Fremgangsmåde Udskriv
Jorbærkage
Pak butterdejen ud og læg den i Pillivuyt, Toulouse fad (22 cm x 24 cm). Nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker, og kom dem op i en skål sammen med hindbær, sukker, citronsaft og kartoffelmel. Hæld det op i formen med butterdej, og fold dejen ind over jordbærrene langs kanten. Kværn frisk kværnet peber ud over jordbærrene og pensl kanten med et sammenpisket æg. Bag jordbærkagen på inddirektevarme på grillen i 40-45 minutter.
Server jordbærkagen med creme fraiche eller vaniljeis.
Grillet jordbærkage
Sommeren er kommet, og den er kommet for at blive – i hvert fald for de næste par måneder (håber jeg)! Jeg skal nemlig holde ferie hjemme i år grundet vores bryllup 🙂 Grillet jordbærkage er simpelthen så sommerligt og ubeskrivelig lækkert, og så kommer det bedste – det er nemt og lige til!
Pillivuyt, Toulouse fad tåler grill, (22 cm x 24 cm) og du kan lave din grillet jordbær i fadet, dog på inddirekte varme. Det er så fantastisk, at vi griller så meget om sommeren, og er der noget bedre, når desserten passer sig selv imens aftensmaden nydes – nej vel.
Sponsoreret af Pillivuyt